Recept gevlochten nutella brood

Vandaag is het Nutella-dag en dat vond ik een mooie gelegenheid om eindelijk eens mijn recept te delen voor het gevlochten nutella brood dat ik een jaar geleden maakte. Je hebt weinig ingrediënten nodig en iedereen lust het. Want wie lust er nou geen nutella? De foto’s zijn van wat mindere kwaliteit, maar het brood is lekker!

nutella brood

Ingrediënten

Je hebt maar 3 ingrediënten (en wat water) nodig; lekker makkelijk dus!

  • Witbrood mix van Koopmans
  • 20 gram boter op kamertemperatuur
  • Grote pot nutella

Bereiding

  • Doe het hele pak mix in een kom met de boter en 275 ml lauw water.
  • Kneed tot je een stevig bol hebt
  • Dek de kom af met plastic of een vochtige theedoek en zet de kom 20 minuten op een warme plek om het deeg te laten rijzen

recept nutella brood

  • Haal het deeg uit de kom en deel het in twee stukken
  • Rol het eerste stuk deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik en leg deze op je bakplaat
  • Pak een taartvorm, bord, of een ander rond voorwerp en leg deze op het deeg. Snijd nu je deeg rond uit
  • Gebruik een lepel om de nutella op het uitgerolde stuk deeg te smeren. Je hoeft niet zuinig te zijn!

gevlochten nutella brood

  • Pak nu het tweede stuk deeg en trek deze tot een lap van weer ongeveer 1 cm dik
  • Leg de plak over je ronde stuk deeg heen en snijd bij waar nodig
  • Laat het deeg nu weer een half uur rijzen op een warme plek met een stuk plastic of vochtige theedoek
  • Zet nu een kopje of glas in het midden van je deeg
  • Snijd 16 repen van de rand tot aan het kopje

recept gevlochten nutella brood

  • Draai deze repen een paar keer om, zodat het eruit ziet alsof de repen gevlochten zijn
  • Bak het brood in 25 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden

En dan; eet smakelijk!

liefs


Volg mij ook via Bloglovin'Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

6 thoughts on “Recept gevlochten nutella brood

Geef een reactie