Wat is day zero?

Day zero project

Day zero wordt in Nederland ook wel 101 doelen in 1001 dagen genoemd. En daar komt het ook op neer. Je verzint 101 doelen en je probeert deze in 1001 dagen te behalen. Het kunnen doelen zijn over dingen die je gewoon leuk vindt en je zonder day zero ook wel zou doen, of je kiest er voor om dingen tot doel te stellen die je anders niet zo snel zal doen. Mijn lijst is een combinatie van die twee geworden. Ik vind dat een doel niet iets moet zijn waar je niet bij na hoeft te denken. Anders heeft het ook weinig zin om een doel op te stellen. Daarom heb ik ook bij de dingen die ik wel leuk vind geprobeerd om mezelf uit te dagen. Ik maakte toen nog weinig taarten en haakcreaties, dus daar heb ik een doel bij bedacht. En ik dronk vaak dezelfde soorten thee, dus ik wilde mezelf uitdagen om nieuwe smaken te ontdekken en heb daar ook een doel bij opgesteld. Maar er staan ook doelen op waar ik echt mijn best voor moet doen, zoals het vinden van een baan en een nieuwe vriendin. Er staan echter ook dingen op waar ik tegenop zie, zoals iets doen wat ik eigenlijk niet durf, maar ook heel simpel al mijn foto’s sorteren omdat ik dat altijd uitstel.

Maar waarom is er eigenlijk zoiets als day zero? Het idee is ontstaan in Nieuw Zeeland. Veel mensen maken met oud en nieuw goede voornemens, maar de meeste mensen doen er daarna vrij weinig mee. Day zero is een soort stok achter de deur. Daarnaast is de lange periode (1001 dagen) bedoelt om bepaalde doelen realiseerbaarder te houden. Stel jij wilt al je hele leven graag mee doen met de Elfstedentocht, dus je besluit dat als doel te stellen. Dat is leuk, maar daarvoor moet het sowieso winter zijn en is een beetje vorst ook wel handig. In een periode van 1001 dagen zijn er minstens 2 winters en als je op het juiste moment begint zelfs net aan 3. Dan heb je meer kans dat het genoeg vriest voor een Elfstedentocht waardoor je de kans hebt om je doel te vervullen.

Kortom, day zero is een idee, maar de invulling is vrij. Je kunt het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Door de 1001 dagen heb je lang genoeg om je hele lijst te voltooien, dus wees niet bang om jezelf uit te dagen.

Tot slot is het natuurlijk wel zo leuk om je vorderingen omtrent day zero te delen. Dit kan op een blog, maar ook gewoon simpel op Facebook. Je kunt het natuurlijk voor jezelf houden, maar ik vind zelf dat dat niet erg motiveren werkt.

Als je besluit om ook te beginnen aan day zero staan er op deze website een paar tips. Daarnaast is er een hele handige tool waarmee je kan uitrekenen welke datum het over 1001 dagen is. Wel zo gemakkelijk voor het stellen van de deadline.

liefs


Volg mij ook via Bloglovin' | Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

Geef een reactie