Meteen naar de inhoud

100 happy days – terugblik

In juni zei ik dat ik begonnen was met de 100 happy days challenge. Het is me gelukt om helemaal vol te houden! Woensdag was mijn laatste dag. Ik kan nu dus zeggen dat ik de afgelopen 100 dagen in iedere dag iets positiefs gevonden heb. Zelfs op slechte dagen. En dan waren er natuurlijk nog de goede dagen waarop ik kon kiezen uit vele positieve punten. Benieuwd hoe ik die 100 dagen beleefd heb?

 

Wat is het?
Zoals ik in het andere artikel al uitlegde is het idee van deze challenge dat je 100 dagen lang een foto plaatst van iets positiefs. Alles mag, zolang je maar een foto laat zien van iets wat je die dag blij maakte. Dat kan iets heel groots zijn, maar ook iets heel kleins. Het idee is namelijk dat er iedere dag wel iets positiefs te vinden is, zelfs als het maar een heel klein puntje is. Als je een slechte dag hebt, maar de zonsopgang was wel mooi, dan is dat iets positiefs aan die dag.

Doel?
Mijn doel was dat ik gedurende de 100 dagen steeds meer positieve dingen ging zien. En dat is gelukt. Sterker nog, ik had na 1 week al niet zoveel moeite meer om iets positiefs te vinden. Er is maar 1 dag waarop het niet gelukt is. Ik voelde me heel erg slecht, ik deed de hele dag niks, ik sliep heel veel en ik heb nergens op gelet. Toen had ik niks positiefs, maar als ik er aan gedacht had en beter gekeken had was dat waarschijnlijk ook wel gelukt.

En nu?
Ik ben blij dat ik in iedere dag het positieve kan zien en ik vond de challenge leuk. Toch ben ik er nu wel even klaar mee. Ik had namelijk als doel voor augustus dat ik meer tijd offline door wilde brengen. Dat wil ik graag blijven doen. Maar door zo’n challenge moet je de hele tijd je telefoon bij je hebben voor als je een foto wilt maken en toch online gaan om hem te plaatsen. Niet erg, want het duurt maar even, maar het is fijn als dat niet perse hoeft. Ik ga wel gewoon door met kijken naar de positieve kanten van het leven en ik zal ook echt niet stoppen met foto’s op Instagram zetten, maar voorlopig niet iedere dag.

Heb jij de 100 happy day challenge gedaan/ben je er mee bezig? Of lijkt het je leuk om te doen?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

4 reacties op “100 happy days – terugblik”

  1. Ik ben ook bezig met de 100happydays-challenge 🙂 ‘k Doe hem zelfs al voor de 2de keer. Vorig jaar deed ‘k hem ook, samen met m’n bff 🙂 Deze keer heb ‘k de lat wel iets hoger gelegd & neem ‘k elke dag een foto met m’n reflexcamera 🙂

  2. Ik ben toevallig pas begonnen met de 100happydays-challenge, en ik moet zeggen dat ik me wel herken in wat je zegt over het steeds je fototoestel of telefoon bij de hand ‘moeten’ hebben. Dat is toch niet helemaal mijn ding, zeg maar…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.