100 happy days

Ik heb al vaker aangegeven dat ik graag wat positiever in het leven wil staan. Daar werk ik hard aan, maar voor een overtuigende pessimist is dat niet altijd even makkelijk. Daarom vind ik het fijn om hier kleine trucjes bij te gebruiken. Toen ik op de blog van Kim las over het 100 happy days project werd ik dan ook helemaal enthousiast!

Het idee van 100 happy days is dat je 100 dagen lang een foto plaatst van iets dat je die dag gelukkig maakte. Vervolgens deel je die foto’s op social media met de hastag #100happydays. Dat delen op social media is natuurlijk niet verplicht, maar ik vind dat wel zo leuk en het is ook een soort stok achter de deur.

Iedere dag dag word ik nu ‘gedwongen’ om te zoeken naar iets positiefs. Zelfs als ik een slechte dag heb is er vast wel iets goeds te vinden. Misschien heb ik een leuke aflevering van een serie gelezen of heb ik ‘s middags even lekker kunnen lezen. Ik vind het fijn om mij daar op te focussen. Het zorgt er voor dat ik inzie dat niet de hele dag heel erg slecht was. Er zijn altijd kleine lichtpuntjes te vinden zoals dat zo mooi gezegd wordt. Er zijn ook dagen waarop ik zoveel leuke dingen heb dat ik gewoon niet weet wat ik moet kiezen. En dat zijn voor mijn gevoel niet eens geweldige dagen, dat zijn gewoon doorsnee dagen. Als je je realiseert dat er zelfs op een normale dag meerdere momenten zijn om te delen voor de 100 happy days voel je je heel rijk en gelukkig.

Ik voel me heel goed bij dit project en het helpt me enorm om de goede dingen van het leven in te zien. Ik ga er na die 100 dagen denk ik ook gewoon mee door. Kom maar op met die positieve gedachtes!

Doen jullie ook aan dit project? Of lijkt het je leuk om te doen?

 
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

8 gedachten over “100 happy days”

 1. Ik vind het ook zo leuk om al die geluksmomentjes bij iedereen op Instagram voorbij te zien komen (waaronder bij Kim :))
  Heel goed dat je ermee mee doet. Het is altijd fijn om bij de lichtpuntjes stil te staan!

  Beantwoorden
  • Desnoods doe je het niet iedere dag zodat het wat minder als een verplichting voelt. Maar het heeft mij echt heel erg geholpen om de goede dingen op een dag op te merken waardoor ik nu na 27 dagen zonder al te veel moeite iets leuks kan vinden.

   Beantwoorden
 2. Zo goed van Kim dat ze dit idee heeft uitgedragen. Het is zo goed om positief te denken. Het negatieve sluipt er in en zo kun je in een negatieve spiraal terecht komen. Met deze challenge voorkom je dat en dat juich ik alleen maar toe!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.