Meteen naar de inhoud

1000 vragen aan mezelf #16

Het is alweer tijd voor een paar antwoorden op de 1000 vragen aan mezelf. En dit keer zitten er een aantal pittige, moeilijke en persoonlijke vragen tussen.

211. Wat is een terugkomende ruzie met je partner?
Ik denk dat dat vooral  ging over mijn plangedrag en zijn spontane gedrag.

212. Waar verheug je je dagelijks op?
Om ‘s avonds weer te kunnen slapen. Nu zijn er natuurlijk ook dagen dat ik mij tussendoor ook op andere dingen verheug, maar ik kijk iedere dag uit naar het moment dat ik weer naar bed kan.

213. Welke vriendschap van vroeger mis je?
Niet een vriendschap specifiek. Wel het gemak waarmee je vrienden werd vroeger.

214. Hoe ga je om met stress?
Slecht haha. Ik negeer de waarschuwende signalen en krijg op het hoogtepunt een paniekaanval of een verlammingsaanval. Nou is dat niet altijd het geval natuurlijk, maar vaak wel. Dus nu probeer ik stress te vermijden.

215. Doe je je weleens anders voor dan je bent?
Ik doe wel eens of ik vrolijker of positiever ben dan ik daadwerkelijk ben.

216. Waarin lijk je op je vader?
Wij zijn allebei binnenvetters en moeilijke praters.

217. Kun je geluk afdwingen?
Ik denk dat dat deels kan. Maar je hebt niet alles in de hand. Er gebeuren nou eenmaal vervelende dingen. Je kunt kiezen hoe je er mee om kunt gaan, maar het is denk ik onmogelijk om te voorkomen dat het je geluk beïnvloed.

218. Wat voor type ruziemaker ben je?
Ik heb nu vooral meegemaakt dat ik boos ben op de ander en die niet boos terug reageert, waardoor ik in mijn eentje ruzie maak. Maar ik kan dan best gemeen zijn en ook lang door gaan. Ik ratel dan maar door en zonder me uiteindelijk af om weer af te koelen.

219. Ben je ‘s ochtends meteen wakker?
Als mijn wekker gaat dan blijf ik wel meteen wakker. Ik kan niet meteen uit bed komen. Ik moet eerst even blijven liggen om mijn lijf op te laten starten voordat ik op kan staan. Als mijn wekker niet staat en ik ook niet perse op hoef te staan, val ik vaak nog wel weer een paar keer in slaap.

220. Hoe klinkt jouw lach?
Uhm, geen idee? Niet heel bijzonder volgens mij.

221. Bestaat vriendschap op het eerste gezicht?
Vast wel. Maar net als liefde op het eerste gezicht is het vooral een klik die je dan voelt en moet je nog maar afwachten of die klik ook een vriendschap tot vervolg heeft.

222. Gun je jezelf vaak een pauze?
Bij vervelende klusjes wel. Dan heb ik meestal geen zin en vind ik dat ik na 5 minuten een half uur pauze mag houden. Bij iets wat ik leuk vind of als er tijdsdruk achter zit vind ik het moeilijk om pauze te nemen. Dan ga ik meestal door tot iemand zegt dat ik pauze moet houden of tot het echt niet meer gaat.

223. Ben je ooit ongewild verliefd geweest?
Ik weet niet goed wat er met deze vraag bedoeld wordt. Verliefdheid overkomt je meestal, dus dan is het toch altijd ongewild? Je kunt jezelf niet dwingen om verliefd te worden omdat je dat graag wilt.

224. Dus je mensen in hokjes?
Helaas wel ja. Ik ben tegen hokjesdenken en ik vind het vreselijk als anderen het doen, maar ik betrap mezelf er vaak op dat ik het ook doe.

Hoe ga jij om met stress?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

2 reacties op “1000 vragen aan mezelf #16”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.