1000 vragen aan mezelf #20

Dit is alweer de 20ste maandag dat ik een deel van de 1000 vragen aan mezelf beantwoord. Deze keer de antwoorden op de vragen 267 t/m 280. Er zitten een aantal lastige vragen tussen!

267. Heb je weleens een huilbui gefaket?
Nee. Ik kan niet huilen op commando, dus ik kan het ook niet faken.

268. Werk je graag samen of liever alleen?
Over het algemeen werk ik het liefst alleen. Ik kan wel samen werken, maar liever niet.

269. Voor welke fout straf je jezelf nog steeds?
Voor geen enkele fout. Ik heb weleens spijt, maar daar blijf ik niet in hangen. Ik straf mezelf er ook nooit lang voor.

270. Welke verliefdheid snap je niet van jezelf?
Verliefdheid is toch iets wat je niet altijd kunt snappen omdat het een gevoel is? Maar volgens mij heb ik geen rare verliefdheden.

271. Sta je genoeg stil bij het leven?
Nee. Ik probeer het wel, maar zou het meer moeten doen. Alleen is het soms te confronterend of te zwaar.

272. Voel je je bij sommige mensen heel onzeker?
Ja, zeker bij mensen die ik nog niet goed ken, of mensen van wie ik iets nodig heb.

273. Ben je gevoelig voor autoriteit?
Ik ben er wel gevoelig voor, maar als het niet goed wordt gebruikt word ik juist heel opstandig.

274. Ben je graag alleen?
Ik ben gewend om veel alleen te zijn. Dat vind ik fijn, maar dat komt misschien ook omdat ik gewoon niet gewend ben om constant onder de mensen te zijn. Als ik in een drukke omgeving of bij een groep mensen ben geweest vind ik het altijd heerlijk als ik weer alleen kan zijn.

275. Waarmee kwam je voor jezelf op?
Toen ik geen goede hulp kreeg voor mijn conversiestoornis en zelf op zoek ging naar een instelling die er ervaring mee had en mij kon helpen.

276. Welk goed doel steun je?
Stichting AAP. Ik heb iets met apen en ik heb bij dit doel het gevoel dat een groot deel van het geld goed wordt besteed. Ook is het leuk dat ik een aap heb ‘geadopteerd’ (samen met nog veel meer mensen natuurlijk) en dat maakt het wat persoonlijker.

277. Hoe ziet je droomhuis eruit?
Ik heb geen duidelijk beeld van een droomhuis. Het is voor mij vooral een gevoel. Maar ik zou het fijn vinden als er een mooie tuin bij zit, meerdere slaapkamers heeft en dat het huis in een rustige omgeving staat. Het zou helemaal ideaal zijn als er ook een schoonmaakster bij het huis zit.

278. Doe je makkelijk beloften?
Ja. Te makkelijk soms.

279. Hoever ga jij voor geld?
Totaal niet ver. Ik heb een Wajong uitkering en ik doe niets extreems om meer geld te verdienen. Ik denk dan ook dat ik dat nooit zal doen, ook niet als ik nog minder inkomsten heb.

280. Ben je vaak eigenwijs ten koste van jezelf?
Ja, heel vaak. Ik ken mijn grenzen, maar ik ben zo vaak eigenwijs waardoor ik eroverheen ga. Nog even dit, nog even zus en dan te laat naar bed gaan. Of een dag op pad gaan, terwijl ik van te voren al weet dat ik mij niet goed genoeg voel.

Ben jij graag alleen? Of heb je het liefst mensen om je heen?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

3 gedachten over “1000 vragen aan mezelf #20”

  1. Ik heb het liefst mensen rond mij, maar ben ook wel eens graag alleen. Ik ben vooral graag alleen als ik het druk gehad heb en echt even wil uitblazen. Dat lukt niet altijd thuis, want er is altijd iemand thuis. Maar het mag ook niet t lang duren dat ik alleen ben en verlang al snel naar iemand rond mij.. Vreemd, niet?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.