Meteen naar de inhoud

1000 vragen aan mezelf #49

  • door

Iedere week vul ik een deel van de 1000 vragen aan jezelf in. Dit boekje zat ooit bij de Flow en het leek mij leuk om deze 1000 vragen te beantwoorden, zodat jullie mij beter leren kennen. Vandaag beantwoord ik de vragen 671 t/m 684.

671. Ben je een prater of een doener?
Een prater.

672. Welk van je vijf zintuigen is het best ontwikkeld?
Al mijn zintuigen zijn redelijk snel overprikkeld, maar niet perse heel goed ontwikkeld. Ik denk dat van de 5 mijn tast het best ontwikkeld is.

673. Wanneer heb je moeite jezelf recht in de ogen te kijken?
Wanneer ik iets doe wat eigenlijk niet goed voelt en het vervolgens goed probeer te praten.

674. Wie kan jou het best troosten?
Er is niet echt iemand die daar het best in is. Als ik intens verdrietig ben heb ik iemand nodig bij wie ik kan uithuilen en die niet steeds dingen probeert te vragen of op te lossen. Hoewel ik dat bij mijn vriend het fijnst vind, kunnen anderen mij ook troosten.

675. Wat was je grootste blunder?
Ik zou het niet weten. Ik heb wel vaak blunders, maar niet zo groot dat ze me de rest van mijn leven blijven achtervolgen. Ik kan me wel kapot schamen op zo’n moment, maar als ik eraan terugdenk vind ik het vaak niet zoveel meer voorstellen.

676. Om welk onrecht kun je heel kwaad worden?
Als mensen niet als mens worden behandeld.

677. Wat was het mooiste compliment dat je ooit kreeg?
Dat vind ik een lastige. Het laatste mooie compliment dat ik kreeg was toen ik afscheid nam van therapie. Ik had de laatste paar weken mijn masker laten vallen, mezelf iets kwetsbaarder opgesteld, kon vertellen hoe moeilijk ik groepen vind en hoeveel negatieve gedachten er constant aanwezig zijn. Ik heb toen van meerdere mensen gehoord dat ik een prachtig mens ben, dat ik gezien mag worden, dat ik het waard ben en dat ik mij niet hoef te verstoppen. Dat vond ik heel fijn om te horen.

678. Hoe besluit je of je iemand aardig vindt of niet?
Op gevoel. Er zijn geen punten waar iemand aan moet voldoen. Als het goed voelt vind ik die persoon aardig en anders niet.

679. Wat gaat er te langzaam?
Mijn herstel. Ik word nooit helemaal beter, maar ik heb hoop dat door alles wat ik doe ik mij in de toekomst wel beter voel. Soms lijkt dat herstel bijna stil te staan terwijl ik het liefst morgen al een gigantische verbetering wil zien.

680. Welk nummer wil je dat er gedraaid wordt op je begrafenis?
Dat zijn niet echt dingen waar ik over nadenk. Ik luister ook weinig muziek, dus ik denk ook niet tijdens het luisteren dat iets mooi is voor mijn begrafenis.

681. Wat was je laatste goede daad?
Boodschappen extra kopen voor de voedselbank.

682. Zie jij mensen die in je ‘top tien’ staan elke week?
Nou mijn top 10 bevat ook mensen die ik niet iedere week hoef te zien, maar dat komt vooral omdat ik een top 10 vrij groot vind. Maar nee, ik zie maar weinig van die mensen iedere week.

683. Wat was je beste beslissing van het afgelopen jaar?
Eerder beginnen aan de deeltijdbehandeling bij Altrecht dan de bedoeling was, omdat mijn individuele therapeut daar ziek uitviel.

684. Wat is het leukste concert waar je bent geweest?
Ik ben niet naar zoveel concerten geweest. Wel ben ik 4x naar Concert at sea gegaan en dat vond ik iedere keer heel erg leuk!

Wat is het mooiste compliment dat jij ooit kreeg?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.