3 manieren om je eigen bedrijf te promoten

Zoals jullie misschien wel weten werk ik in de marketing. Ik heb eerder een artikel geschreven dat had te maken met marketing en het leek mij wel leuk om dat vaker te doen. Omdat ik het idee heb dat tegenwoordig steeds meer mensen een bedrijf op willen zetten, leek het mij handig om 3 manieren te bespreken voor het promoten van je eigen bedrijf.

De standaardopties

Tegenwoordig heeft iedere ondernemer die zichzelf een beetje serieus neemt een visitekaartje en een website. Ook een account op social media wordt steeds meer standaard. Een website is het online visitekaartje en het is ook altijd handig om een kaartje weg te geven als je iemand ontmoet. Essentieel dus! Zorg ook dat de website mobielvriendelijk is, aangezien steeds meer websites op smartphones worden bekeken.

Je eigen reclamebord

Het kan ook handig zijn om je eigen reclamebord te zijn. Niet alleen door mensen over je bedrijf te vertellen, maar ook door rond te lopen met je logo. Dat hoeft gelukkig niet op een reclamebord wat je overal mee naar toe zeult. Je kunt allerlei producten laten bedrukken met je bedrijfslogo. Zoals op een telefoonhoesje, maar je kunt natuurlijk ook iets anders kiezen. De meeste mensen gebruiken hun telefoon vaak, dus dan is het slim om daar je logo op terug te laten komen. Dan maak je tijdens het facebooken tenminste meteen reclame! Ik heb dit hoesje gemaakt voor mijn man bij GoCustomized. Je kunt daar voor een iphone case met foto kiezen, of een ander model. Het ontwerpen is heel simpel en het hoesje ziet er goed uit!

Netwerken

Laat ik beginnen met zeggen dat ik niet de meest geweldige netwerker ben, maar het werkt wel. Er zijn in bijna elke stad activiteiten voor ondernemers zoals workshops of ondernemersborrels. Je kunt hierheen gaan om te leren en andere ondernemers te ontmoeten, maar je kunt ook tegelijk vertellen over je eigen bedrijf. Er wordt doorheen geprikt als je enkel bij die activiteiten bent om jezelf te promoten, maar als je er toch bent kan je het mooi meenemen! Je kan er ook voor kiezen om een bijdrage te leveren als expert. Door bijvoorbeeld een lezing te geven. Dit is ook een manier van je bedrijf promoten.

Dus wacht niet langer en ga je bedrijf promoten! Wat dacht je van beginnen met een iphone 6 hoesje ontwerpen?

Vinden jullie het leuk als ik vaker een artikel over marketing en communicatie schrijf?

Dit artikel betreft een samenwerking.Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “3 manieren om je eigen bedrijf te promoten”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.