Meteen naar de inhoud

5x herkenbaar voor bloggers

Bloggers leven soms in een hele andere wereld dan de rest van de mensen. Wat wij als normaal zien wordt door anderen als vreemd bestempeld. Vandaag een opsomming met 5 dingen die herkenbaar zijn voor de meeste bloggers. En ja, je mag ze met een korreltje zout nemen.

Foto’s

Bloggers maken overal foto’s van. Op vakantie zien ze alle hoogtepunten door hun camera heen en hun eten wordt koud omdat ze een perfecte foto proberen te maken. Fashionbloggers kleden zich zelfs 10x per dag om zodat ze outfit of the day foto’s kunnen maken.

Verslaafd

De meeste bloggers zijn verslaafd aan internet. Ze besteden veel tijd aan hun blog, maar ook aan social media. Ze zijn vergroeid met hun telefoon, zodat ze altijd op de hoogte zijn van reacties die op hun blogs binnen komen. Maar ze besteden ook veel tijd aan het lezen van blogs van anderen. Een dag zonder internet en telefoon zal voor veel bloggers een nachtmerrie zijn. Voor mij wel in ieder geval.

Hypes

In de blogwereld heb je iedere keer weer een nieuwe hype. Of het nou sushi is of Lush, er is altijd wel iets wat onwijs populair is onder bloggers. Iedere blogger gebruikt het opeens en iedereen schrijft er ook over. Ik vind het vooral opvallend dat het buiten de bloggerswereld veel minder groot is. Ik doe meestal niet mee met die hypes, omdat ik nogal kieskeurig ben (en een moeilijke eter), maar ik ben wel fan van Tony chocolonely en bullet journals!

Gratis samenwerken

Bedrijven zien steeds meer het nut van adverteren via bloggers. Ze realiseren zich hoeveel bereik bloggers hebben en willen graag samenwerken. Het liefst wel gratis. Want het is voor de blogger toch al een hele eer om uitgekozen te worden? En je blog wordt gedeeld op de social media kanalen van het bedrijf met 5.000 volgers. Als je dan echt moeilijk doet willen ze je wel een product of voucher opsturen. Maar geld? Nee natuurlijk niet, dan word je te hebberig.

Gemakkelijk

De eerste blog in de bloggen over bloggen reeks ging over alles wat een blogger moet kunnen. Daar kon je al zien dat bloggers heel veel verschillende dingen moeten doen. Toch zijn er weinig bloggers die nog nooit een opmerking hebben gehad over hoe gemakkelijk dat bloggen is. Mensen die niet snappen dat er vaardigheden bij komen kijken, dat er veel tijd in gaat zitten.

Herken jij je hier als blogger in?

Dit was de laatste blog over bloggen deze maand. Moet ik vaker schrijven over bloggen?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

Tags:

12 reacties op “5x herkenbaar voor bloggers”

  1. Herkenbaar hoor, ik fotografeer ook heel veel. Ook je stukje over bedrijven. Het is een eer om iets voor hun te mogen schrijven… Dacht het niet ;-).

  2. Voor een beginnende blogger vind ik een review schrijven over een product niet een slechte deal hoor. Als ze er vriendelijk over zijn en niet al te gierig overkomen vind ik er niets mis mee. Ik ben wel echt heel verslaafd aan internet, haha 😛

    1. Als je het product krijgt en dat meer dan een paar euro waard is vind ik het ook niet slecht nee, doe ik ook. Maar er zijn helaas ook bedrijven die ervan uit gaan dat je het voor niks doet en pas na lang zeuren je een product of voucher willen geven. Dat is jammer

  3. Ik denk dat bloggers graag lezen en schrijven over bloggen ook in het rijtje mag, haha. Ik vind het leuk, wat mij betreft mag je hier zeker vaker over schrijven.

  4. Jazeker heel herkenbaar. Ik merk dat ik ook wel een soort van verslaafd ben aan het internet inderdaad 🙂 En dat samenwerken is soms wel jammer dat bedrijven doen alsof het een hele eer is. Terwijl het soms eigenlijk gewoon andersom is 🙂

  5. Yup! Behalve dat ik al voor magazins werkte, is het voor mij een hobby! Ik review idd items voor een paar euro. Dat komt ook omdat ik er geen brood mee hoef te verdienen, dat scheelt enorm. Dan zou ik denk ik ook anders reageren op gratis!

  6. Internetverslaafd is tegenwoordig my middel name. Het is zo erg dat ik soms echt moet afkicken haha. Geld verdienen hoeft van mij op dit moment nog niet. Ik neem gewoon alleen producten aan die ik zelf ook echt wil. Zo bespaar ik ook geld tijdens het bloggen;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.