6 tips om meer water te drinken + winactie!

We weten allemaal dat het belangrijk is om dagelijks 2 liter vocht te drinken, het liefst water. Maar hoeveel mensen doen dat ook echt? Weinig. De meesten vergeten het. Ik vergat ook jarenlang om te drinken. Ik mocht blij zijn als ik een liter per dag dronk. Inmiddels heb ik er geen moeite meer mee en drink ik vrijwel iedere dag 2 liter water. Vandaag geef ik je 6 gemakkelijke tips waardoor jou dat ook gaat lukken!

Tips

 1. Koop grotere glazen – dit klinkt echt heel simpel, maar het werkt wel. Je schenkt namelijk een glas vol en dat glas drink je dan ook leeg. Als dat glas een inhoud van 300 ml heeft ipv 150 ml drink je zonder al te veel moeite opeens een keer zoveel.
 2. Houdt het bij – ik gebruik zelf mijn bullet journal om aan te geven hoeveel ik die dag gedronken heb, maar er zijn ook apps voor. Als ik aan het eind van de dag zie dat ik iets achter loop drink ik snel nog een extra glas leeg om het toch te halen.
 3. Zet wekkers – het is misschien kinderachtig, maar als het je echt niet lukt om genoeg te drinken ze je ieder uur een wekker en loop je naar de kraan om een glas water te drinken.
 4. Koppel het aan gewoontes – waarschijnlijk heb je meerdere gewoontes per dag. Als je bij het opstaan, ontbijt, lunch, avondeten en tandenpoetsen een groot glas water drinkt heb je al de helft van je vochtopname binnen. En door het te koppelen aan een bestaande gewoonte vergeet je het ook niet zo snel.
 5. Voeg een smaakje toe – wil je graag water drinken, maar vind je het echt niet lekker? Voeg dan een smaakje toe. Liever geen limonadesiroop, maar je kunt bijvoorbeeld een schijfje citroen of wat blaadjes munt in je water doen, zodat het beter smaakt.
 6. Neem altijd water mee – mijn allerbeste tip is om altijd een flesje water mee te nemen en die zodra je gaat zitten voor je neus neer te zetten. Ik loop de hele dag met mijn flesje rond. Hij gaat mee van mijn bed, naar het werk, naar mijn hobbykamer, naar de woonkamer. Hij staat altijd naast mij en daardoor ga ik automatisch drinken. Er gaat een halve liter in, dus ik hoef ook niet steeds op te staan om weer een glas te vullen. En ik hoef maar 4x mijn flesje leeg te drinken om genoeg vocht binnen te krijgen. En omdat te zorgen dat jij deze tip ook kunt proberen geef ik een aantal Doppers weg!

Winactie

Ik mocht van Maxilia doppers laten bedrukken met mijn eigen logo. Ik koos ervoor om mijn ondertitel te gebruiken: Reflection of my soul. Dat vind ik sowieso een mooie zin, maar ik vond het ook mooi omdat water een weerspiegeling kan hebben en het goed is voor je lichaam (en geest). Het bestelproces was gemakkelijk en ze dachten met mij mee over de tekst. Ik had namelijk eerst een blauwe tekst, maar dit was niet zo duidelijk te zien, dus ze maakten ook een proefdruk met een zwarte tekst. Veel mooier, dus daar heb ik voor gekozen. Ik ben heel blij met mijn Dopper en jij kan er ook 1 winnen! Sterker nog, ik geef er 5 weg!

Ik geef 1 Dopper weg op mijn blog en dan nog een dopper voor ieder social media account: dus Twitter, Instagram, Facebook en Bloglovin’. Je kunt ook meedoen op alle kanalen en zo meer kans maken! Meedoen kan tot en met zondag 28 augustus. Daarna maak ik de winnaars bekend. Als die niet binnen 3 dagen reageren kies ik een andere winnaar uit.

Dit moet je per kanaal doen om een kans te maken:

Blog
Laat een reactie achter waarin je laat weten dat jij graag mee doet. Enige waar je op moet letten is dat je een geldig e-mailadres gebruikt, verder niets!

Twitter
Volg mij op Twitter
Plaats het volgende bericht: Ik maak kans op een leuke dopper bij @leonieseket. Kijk op http://sugarframe.nl/6-tips-om-meer-water-te-drinken/ voor meer informatie en doe ook mee!

Instagram
Volg mij op Instragram
Deel deze foto op je eigen tijdlijn en tag mij in je bericht

Facebook
Volg mij op Facebook
Deel het bericht over de winactie onder je vrienden

Bloglovin’
Volg mij op Bloglovin’
Love of Save deze blog

Wil je ook een gepersonaliseerde dopper of wil je iets anders laten bedrukken met jouw logo? Dat kan. Voor Doppers en meer relatiegeschenken bedrukken; zoals mokken, notitieboekjes en pennen ga je naar Maxilia.nl.

Dit artikel betreft een samenwerking.Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

29 gedachten over “6 tips om meer water te drinken + winactie!”

 1. Heel leuk! En ja, water drinken is erg belangrijk. Goed van de doppers ook dat ze geen kleine stukjes plastic los laten in tegenstelling tot andere flesjes op ten duur. Ik doe graag mee! X

  Beantwoorden
 2. Wat een mooie actie! Je redenering erbij vind ik ook heel mooi: de weerspiegeling van het water, de reflectie van de ziel. Ik doe graag mee. 🙂

  Beantwoorden
 3. Meer (water) drinken drinken drinken, dat zou heel erg goed klinken! 🙂
  Reflection of my soul soul soul, zo’n toffe Dopper neem ik graag mee naar school!
  Leonie Leonie Leonie, wat word ik toch blij van deze winactie! 😀

  Beantwoorden
 4. Wat een goed idee om doppers te verloten! Ik doe heel graag mee, drink nu altijd nog uit plastic flesjes maar een dopper zou veel beter voor het milieu zijn natuurlijk! En ook ik drink vaak nog veel te weinig, oepss haha. Doe op bijna alle kanalen mee om meer kans te maken

  Beantwoorden
 5. Wat een interessante blog en super leuke win-actie! Water drinken is absoluut hartstikke gezond. De ene dag drink ik met gemak 2 liter weg en de andere dag met moeite. Al heb ik precies hetzelfde met eten. Geloof wel dat je met een flesje sneller water drinkt als het voor je staat! Daarom win ik ook graag een dopper! 😀

  Heb ik aan alle manieren om te winnen meegedaan, vergeet ik bijna hier nog een berichtje te plaatsen haha!

  Beantwoorden
 6. Wat een goede tips! Grote glazen heb ik in ieder geval al bij IKEA ingeslagen 🙂 Zo’n leuke Dopper draagt ook zeker bij aan meer water drinken!

  Beantwoorden
 7. Geweldige actie ik doe zeker mee! Instagram twitter bloglovin en Facebook allemaal Drink zoiezo veelste weinig met alle lichamelijke klachten van dien als gevolg. En zon leuke gepersonaliseerde Dopper is de perfecte motivatie om meer te drinken! Met zon drinkfles wil je gewoon gezien worden

  Beantwoorden
 8. Laatst had een vriendin deze ook, super handig! Mijn tip is ook om door een rietje te drinken. Ik vind het dan veel makkelijker om genoeg te drinken. ik doe graag mee!

  Beantwoorden
 9. Heel erg graag maak ik hier kans op. Geweldig voor op kantoor en met deze prachtige tekst vind ik de fles altijd terug! Plus ik ben momenteel heel erg bezig op kantoor om meer te drinken anders krijg ik dus echt hoofdpijn.

  Beantwoorden
 10. Wat een mooie tekst. Ik zou het leuk vinden om een fles te winnen. Twitter Facebook en Instagram heb ik niet. Ik volg je alleen hier op je blog via de het emailabonnement.

  Beantwoorden
 11. Ik doe heel graag mee voor zo’n handige dopper en heb daarvoor het volgende gedaan:
  Facebook
  Twitter
  Instagram
  Bloglovin
  Pinterest

  groetjes Linda

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.