Jullie antwoorden op mijn enquête

2 weken geleden vroeg ik jullie om een korte enquête in te vullen. Zo kom ik erachter wat jullie leuk vinden en wat ik nog kan verbeteren. En ik stelde ook een paar vragen over wie jullie zijn, zodat ik kon ontdekken of dit overeenkwam met de doelgroepomschrijving die ik gebruik. Vandaag deel ik de resultaten met jullie, zodat jullie ook kunnen zien wat andere lezers vinden.

Wie zijn jullie?

Over het algemeen zijn jullie superenthousiast dus dat is fijn! Het is sowieso fijn om te zien dat er veel reacties zijn binnengekomen en dat veel mij dus wilden helpen met het verbeteren van Sugarframe! En wie zijn die mensen die het hebben ingevuld dan? Vrouwen. Heel simpel, 100% van de reacties wat afkomstig van een vrouw. Dat was geen verrassing. Wat ik wel verrassend vond was dat meer dan de helft zelf geen blogger is. Ik keek ook op van het aantal chronisch zieken onder jullie. Ik wist dat veel van mijn lezers chronisch ziek zijn, maar volgens de enquête is dat 80%! De leeftijd is heel erg verspreid. Kijk maar in de grafiek, er is niet echt een leeftijd die er heel erg bovenuit springt.

Social media

Voor mijn blog gebruik ik Facebook, Twitter en Instagram. Ik heb ook via alle kanalen mijn enquête verspreid. Daarnaast kan je mijn blog volgen via Bloglovin’ of via e-mail. Volgens jullie reacties is Facebook een goed medium voor mijn blog. Het is namelijk het social media platform waar de meeste mensen mij volgen, maar ook het platform waardoor de meeste mensen mij hebben leren kennen. Opvallend vond ik dat Twitter weinig werd genoemd in de enquête. Ik ben daar vrij actief (gewoon als persoon, niet enkel voor mijn blog), maar dat heeft relatief weinig effect voor mijn blog.

Onderwerpen

Ik schrijf natuurlijk over verschillende onderwerpen en ik was benieuwd wat jullie meer of minder wilden zien. De persoonlijke blogs zijn het meest populair. De artikelen over chronisch ziek zijn vallen ook goed in de smaak. Iemand geeft aan dat ze graag vaker een Handleiding chronisch zieken wil lezen, maar er is ook iemand die aangeeft graag meer over mij als persoon te lezen. Dus Leonie buiten de chronische ziektes om. De shoplogs vallen minder goed in de smaak. 40% geeft aan dat ze dat minder leuk vinden om te lezen.

Ik vroeg ook wat jullie meer terug willen zien. Hierin kwam toch vrij regelmatig terug dat jullie benieuwd zijn naar mijn ervaringen met instanties, maar ook hoe ik omga met mijn chronische ziektes. Maar er wordt ook gevraagd naar meer creatieve blogs. Daar ga ik rekening mee houden!

Algemeen

Ik wilde ook nog graag weten wat jullie in het algemeen van Sugarframe vonden. En daar waren jullie vrij positief over! Voor de vormgeving gebruikten jullie woorden als overzichtelijk, vrolijk, professioneel, verzorgd, modern, eerlijk en aantrekkelijk. Daar ben ik heel blij mee! 1 iemand vond dat op mijn homepage de voorvertoning van mijn blogs wat langer mogen zijn, maar verder hoef ik voorlopig niets aan te passen!

Ik vroeg ook naar een cijfer en ook daar waren jullie weer heel lief! De meesten vinden dat Sugarframe een 8 waard is, daar ben ik tevreden mee! Het laagste cijfer dat ik ontving was een 7, ook helemaal prima dus! En er was zelfs iemand die vond alles zo perfect dat het een 10 waard is!

En nu?

De enquête is natuurlijk niet representatief, dus ik kan er geen harde conclusies uit trekken. Toch neem ik deze resultaten serieus, omdat deze antwoorden van betrokken lezers komen. Van lezers die zich betrokken genoeg voelden om de enquête in te vullen. Dan wil ik daar ook iets mee doen! Dus ik ga jullie input vooral meenemen bij het bepalen van mijn blogonderwerpen. Daar ga ik echt rekening mee houden. En verder ga ik genieten van jullie positieve feedback een aanmoedigingen!
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

8 gedachten over “Jullie antwoorden op mijn enquête”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.