Meteen naar de inhoud

Bakprinses

  • door

Ik heb al een keer uitgelegd waarom ik zo blij word van fotografie. Nu is het tijd voor bakken. Wat is daar nou zo leuk aan?

Laat ik eerst even duidelijk maken dat ik niet alles in de keuken leuk vind. Koken voor een dagelijkse maaltijd vind ik verschrikkelijk en ook het bereiden van een feestmaal vind ik niet zo geweldig. Eigenlijk vind ik alleen het bakken leuk. Dat is ook altijd zo geweest. Een groot voordeel van bakken is dat je daarna iets lekkers te eten hebt. Ik vind dat namelijk veel lekkerder dan gekookte maaltijden. Maar ook het proces zelf vind ik fijn. Ik vind het bijzonder dat je van simpele ingrediënten iets lekkers kan maken. Sterker nog, dat je met dezelfde ingrediënten verschillende soorten recepten kan maken. Verander de hoeveelheden en voeg iets toe en tada, compleet ander resultaat.

Bakken wordt door sommige mensen als moeilijk gezien omdat je alle ingrediënten vrij precies moet afwegen. Nu ben ik meestal niet zo precies met dingen afmeten, maar met bakken gaat het mij goed af. Het gaat zelfs min of meer vanzelf. Ik let er niet echt op of ik wel precies 50 gram heb. Ik doe het voor een deel op gevoel en het gaat bijna altijd goed.

Ik bak verschillende dingen. Koekjes, cake, brownies, maar ook taarten die ik versier met marsepein. Juist die afwisseling vind ik leuk. Ik kan per keer bepalen hoeveel tijd, zin en energie ik heb en dan kijken welk recept ik het best kan bakken.

Ondanks dat bakken best veel energie kan kosten krijg ik er ook energie van, omdat ik het zo leuk vind. Ik ontspan ervan. Ik ben alleen maar bezig met de ingrediënten en de temperatuur van de oven. Ik denk niet na over de boodschappen of over problemen die ik heb.

Conclusie? Het is moeilijk om aan te geven waarom ik bakken zo leuk vind. Alle redenen die ik noem zouden namelijk ook voor koken kunnen gelden, maar dat vind ik dan weer niet leuk. Het komt er op neer dat ik gelukkig wordt van bakken en dat ik het eigenlijk veel vaker zou moeten doen dan dat ik nu doe.
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.