Bijna op 1/3!

31 doelen heb ik inmiddels behaald, dit betekend dat ik nog maar 1/3 van mijn doelen gehaald heb. De helft van de 1001 dagen zijn echter al voorbij. Gelukkig zijn er veel doelen waar ik al mee ben begonnen, maar ik mag wel wat harder mijn best gaan doen om doelen af te ronden.

Voordat ik me bezig ga houden met nieuwe doelen is het eerst tijd voor een overzichtje van mijn recent behaalde doelen.

4. 10 knuffels haken (10/10)
10-09-12 mama en babyuil
18-11-12 mobile vogels en bloemen
17-12-12 Vosje
17-01-13 Olifantje
26-01-13 Varkentje
29-03-13 Koninklijk huis
05-04-13 Tuttellapje
13-04-13 Pinguïn
01-08-13 Schaapje
04-12-13 Minion

Toen ik begon met haken haakte ik kleine knuffeltjes en dacht ik niet dat ik veel andere dingen zou haken. Ik vond eerst mijn doel van 10 knuffels ook nogal weinig. Maar toen ontdekte ik Pinterest en waren er heel veel andere dingen die ik leuk vond en wilde haken, waardoor de knuffeltjes veel minder werden. Met moeite heb
ik dus toch de 10 gehaald, je ziet ook duidelijk dat er steeds langere tussenpozen zijn. Het haken van de amigerumi’s vind ik lastiger, je moet er meer bij nadenken en het werkt minder snel. Maar het resultaat blijft leuk, dus ik ga proberen om wat meer balans aan te brengen in mijn haakprojecten.

 

48. 5 boeken lezen waar ik nog nooit van heb gehoord (5/5)
12-11-12: Ik was negen toen ik moest trouwen. Waargebeurd en indrukwekkend. Dun boek en het leest snel, dus in anderhalve dag had ik het uit. Het verhaal is indrukwekkend, maar de schrijfstijl kan beter.
30-05-13: Een dorsvloer vol confetti. Het boek viel tegen, omdat ik andere verwachtingen had. Het is geschreven door een meisje dat uit een streng gereformeerde omgeving is gestapt. Ik dacht dat het boek daar voor een groot deel over zou gaan. Dit was niet zo. Er werd enkel beschreven hoe het was om in zo’n gezin te leven. Prima, maar ik vond het geen fijne schrijftstijl en ook de meeste ‘verhalen’ vond ik niet boeiend of te langdradig. Dit in combinatie met mijn verkeerde verwachtingen zorgde ervoor dat ik blij was toen het boek uit was.
08-07-13: Als ik auto had kunnen rijden was ik nu niet zwanger (van mijn beste vriend). Zoals de titel al doet vermoeden is dit een simpel boek om tussendoor weg te lezen. Verstand op nul en lezen maar. Er zit weinig diepgang in, hoewel daar wel een aantal pogingen toe zijn gedaan. Ook wist ik aan het begin van het boek al hoe het zou aflopen, maar dat hoort bij dit soort boeken. De titel sprak me aan en daardoor ben ik het gaan lezen en het heeft al mijn verwachtingen waargemaakt omdat het precies voldoet aan de eisen van een chicklitt.
14-07-13: Ingewijd. De leesgroep waar ik lid van ben geworden leest deze maand dit boek. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ben zonder twijfel begonnen met lezen. Toen ik dit boek ging lezen had ik geen idee wat ik moest verwachten. Het zou een beetje op de hongerspelen lijken, maar verder had ik geen idee. Het las snel en gemakkelijk en ik heb mij niet aan de ik-persoon geërgerd, iets wat ik normaal wel snel doe. Hoewel het geen logisch verhaal is heb ik daar niet één keer echt bij stil gestaan. Ook dat is een goed teken voor mij. Ik ben dan ook benieuwd naar deel twee.
21-11-13: Tao van Pooh: Ik moest voor mijn moeder dit boek uit de bieb halen. Ik bladerde het door en het leek op Winnie the Pooh voor volwassenen dus ik besloot dat ik dit boek moest lezen. Helaas was het niet helemaal wat ik verwachtte. Er stonden verhalen van Winnie the Pooh is, maar er werd geprobeerd om daar een chinese filosie aan te koppelen. Dat vond ik na een paar bladzijden niet meer boeiend dus dat heb ik toen vluchtig doorgebladerd en alleen de stukjes die daadwerkelijk over Winnie the Pooh gingen gelezen.

 

61. Weer aan het werk gaan
04-12-13: Door de constructie van het UWV had ik al een tijdje een proefplaatsing bij een bedrijf waardoor ik weer in het werkritme kon komen. De werkgever was tevreden over mij dus ik heb nu een half jaar contract. Ik wek nu 15 uur in de week, voor het grootste gedeelte thuis zodat ik mijn eigen uren kan indelen. Dit werkt voor mij erg fijn, omdat ik merk dat die 15 uur vrij zwaar zijn voor me en ik soms de behoefte heb aan een lange pauze of dat ik pas later op de dag begin met werken. Na dit half jaar wordt gekeken of ik eventueel meer uren kan werken en anders blijft het bij 15 uur. Maar voorlopig zit ik hier goed. Het werk geeft weinig stress, ik kan eindelijk weer iets met communicatie doen en de werkplek is flexibel.
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

1 gedachte over “Bijna op 1/3!”

  1. hahaha: precies zo heb ik de Tao van Pooh ook gelezen! enne, bij de knuffeltjes ben je de lamantijn nog vergeten, je hebt er dus nog meer gemaakt…

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.