Bloggen en lezen

Dit keer een update van 2 doelen. Ik kwam er namelijk achter dat ik deze doelen allang behaald had. Altijd leuk zulke meevallers!

14. 20 blogs schrijven die niet over day zero gaan 
Ik vind het leuk om te bloggen, maar ik doe het te weinig. Day Zero was voor mij een excuus om weer te beginnen met bloggen. Ik vond het echter niet leuk om alleen maar blogs over Day Zero te schrijven. Vandaar dit doel. Vorig jaar had ik een gratis blog waar ik zo nu en dan iets opzette. Nu heb ik mijn eigen website. Ik werk momenteel aan een planning zodat er op vaste tijden een blog online komt. En hierdoor ga ik uiteraard ook meer bloggen. Ik merk dat ik het nog steeds leuk vind, maar dat ik het jammer vind dat ik nog geen heel groot bereik heb. Daar ga ik de komende tijd dus aan werken. Meer blogs, betere seo, en andere acties om mensen te bereiken.

95. 25 boeken lezen (28/25)
Ik vind lezen leuk, maar ik deed het te weinig. Ik wilde mezelf motiveren om weer vaker te gaan lezen. Ik ben dyslectisch, waardoor ik langzaam lees. Dat is op zich niet erg. Maar nu heb ik de laatste paar jaar ook concentratieproblemen, waardoor alles nog trager gaat. Hierdoor had ik vaak geen zin om te lezen omdat het gewoon teveel tijd en moeite koste. Nu ik weer wat vaker lees merk ik dat het wel beter gaat. Mijn concentratie is nog steeds niet goed, maar ik lees wel weer iets sneller. Dus als ik in een stille omgeving zit en een niet al te moeilijk boek lees kom ik een heel eind.
Omdat ik constant vergat bij te houden hoeveel boeken ik gelezen had heb ik half 2013 een account aangemaakt op Goodreads. Hier kan je niet alleen bijhouden welke boeken je gelezen hebt, maar je kunt ook ieder jaar een doel instellen. Vorig jaar stond mijn doel op 15 boeken, omdat het jaar al begonnen was. Dit doel heb ik gehaald. Mijn doel is dit jaar 25 boeken. Tot nu toe heb ik er 13 uit. Dit betekend dat ik op schema loop. Maar hiermee heb ik ook mijn Day Zero doel ruim behaald!
Ik ga dit jaar gewoon verder met boeken lezen om aan de 25 te komen. Afhankelijk van hoe dat gaat zal ik volgend jaar mijn doel verhogen of gewoon op 25 houden.
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.