Day zero – het einde

3 weken geleden was de deadline van mijn day zero project. Er waren nog een paar doelen waar ik mee bezig was, dus ik vond dat ik mezelf een klein beetje extra tijd mocht geven. Ik heb redelijk wat doelen gehaald, maar niet alle 101. Toch ben ik tevreden. Ik zal eerst kort de doelen omschrijven die ik als laatste behaald heb en daarna terugkijken op het hele traject.

2. Deze lijst plus de vorderingen in een boekje noteren als herinnering
01-06-2015: Geen boekje, maar een blog. Ook goed toch? Ik had een document in word, ik deelde mijn doelen via mijn blog, waarom dan nog een boekje?

6. Meespelen in een toneelstuk/musical
17-05-2015: Eindelijk was het weer zover. Ik heb na 4 maanden oefenen 4 optredens gedaan. Het was heerlijk! Toneel spelen is mijn passie, maar om allerlei redenen doe ik het te weinig. Daarom wilde ik graag weer een keer spelen. Maar in Dronten zijn er weinig mogelijkheden. Gelukkig kreeg ik begin dit jaar een kans. Het was heerlijk om weer te mogen spelen.

9. 3 DIY-projecten uitvoeren
04-07-2013: Kaartenbak
24-07-2014: Notitieboek
01-06-2015: Potjes met dieren
Dit doel bleek ik allang behaald te hebben. Ik was alleen vergeten om de potjes te noteren. Die heb ik altijd tijden geleden gemaakt. Ik had ze alleen nog niet opgeschreven, omdat ik met terpentine nog wat verfresten weg wilde halen. Het was leuk om te doen, en ik ga denk ik ook wel vaker iets zelf maken.

12. Zelf een sieraad maken
24-05-2015: Een tijd geleden zag ik een ketting gemaakt van een bout en moertjes. Ik vond het zo gaaf dat ik het moest maken. Ik ben heel blij met het resultaat en ik zal de ketting met trots dragen.

37. 3x een fietstocht maken door een natuurgebied + 41. picknicken 
7-03-15 Wisentbos – 9 km
10-05-15 Ketelhaven – 19 km
24-05-15 Wistentbos – 11 km
Fietsen, ik heb er geen hekel aan, maar ik doe het liever niet. Ik vind het teveel gedoe om mijn fiets te pakken en boodschappen zijn gemakkelijker te vervoeren in mijn auto. Maar fietsen is goed voor me, dus ik besloot dat ik dan maar moest fietsen in de natuur. Ik heb een elektrische fiets, dus een stuk van een paar kilometer is te doen voor mij. En het was eerlijk gezegd best fijn en ik had op een gegeven moment echt zin om te gaan fietsen. Ik ga proberen om dit vol te houden. Tijdens de laatste fietstocht heb ik ook meteen gepicknickt dus dat waren 2 doelen in 1!

72. 25 kaartjes via Postcrossing versturen en ontvangen
06-05-2015: Ik ben jaren geleden begonnen met postcrossing. Ik had het ergens in een tijdschrift gelezen en het leek me leuk om eens uit te proberen. Ik stuur niet heel vaak kaartjes omdat ik dan iedere keer internationale postzegels moest kopen. Ik had daarom nog weinig kaartjes verstuurd en ontvangen. 25 kaarten vond ik wel een mooi aantal dus tada, een doel was geboren. En het is gelukt. Zelfs met mijn langzame tempo. Ik vind het nog steeds leuk, dus ik ga er ook mee door, maar nog steeds in een rustig tempo.

74. 10.000 rijstkorrels verdienen op freerice.com 
29-05-2015: Freerice.com is een website waarop je vragen beantwoord en iedere vraag levert 10 rijstkorrels op die zij doneren aan 3e wereld landen. Het idee is leuk want je kunt gratis en met weinig moeite zorgen dat er rijst wordt gedoneerd. Of het ook echt helemaal zo werkt? Geen idee. Maar het leek me mooi om 10.000 rijstkorrels te doneren. Het is niet genoeg om een heel dorp mee te voeden, maar ik hoop dat het iets bijdraagt.

 

Met deze laatste doelen heb ik in totaal 77 van de 101 doelen behaald. Ik had het liefst tussen de 80 en 90, maar er zijn een aantal doelen die ik half heb uitgevoerd of die ik in de toekomst alsnog wil doen. Er zijn slechts een paar doelen waar ik helemaal mee stop.

Eerst maar eens de doelen waar ik nog mee bezig ben. Zo wilde ik 3x op stedentrip. Ik ben naar Brussel en Londen geweest, maar verder ben ik niet gekomen omdat er een paar grote vakantie tussendoor kwamen. Helemaal niet erg natuurlijk, maar hierdoor is doel 13 niet helemaal afgerond. Ook zou ik filmpjes uit mijn jeugd van videobanden halen en monteren en branden op dvd’s. Hier ben ik bijna klaar mee. Maar door de verhuizing lag de harde schijf waar alles op stond heel lang in een doos en nu staat het monteerprogramma nog niet op de computer. Hopelijk kan ik binnenkort doel 54 afmaken, want het was heel leuk om mee bezig te zijn! Het sorteren van mijn foto’s in lightroom is ook bijna klaar. Alle foto’s staan er in in de juiste mappen. Het enige wat ik nog moet doen voor doel 79 is lelijke, dubbele en bewogen foto’s verwijderen.

Dan zijn er nog 2 doelen waar ik mee gestopt ben. Namelijk nummer 13 en 92. Ooit had ik wreck this journal, maar die had ik uiteindelijk weggegooid. Ik wilde het nog een keer proberen. Maar ook dit keer vond ik het niet leuk om te doen. Ik heb hem nu nog niet weggegooid, maar hij ligt nu halfleeg in een hoek te liggen. Voor doel 92 moest ik 25 kaarten maken. Ik bedacht dit doel toen ik kaarten maakte. Daar ben ik inmiddels mee gestopt omdat ik het niet geweldig leuk vond en veel last van mijn handen kreeg. Ik ben dus blijven hangen op 15 kaarten.

Tot slot zijn er nog 16 doelen over. Een paar laat ik voor wat het is, anderen wil ik in de toekomst nog graag aan werken. Ik wil nog heel graag klimmen in een klimbos en leren duiken en schaatsen. Het digitaliseren van de foto’s ga ik binnenkort mee aan de slag. Het gaat veel tijd kosten, maar dan weet ik tenminste zeker dat bij een brand mijn foto’s nog steeds veilig zijn en ik niet 13 fotoalbums uit een brandend huis hoef te redden. En ik wil ook nog steeds het spel Ruimteschepen van Catan uitproberen. Ik kreeg dit spel een paar jaar geleden van mijn man, maar hij heeft een hekel aan spelletjes spelen. Oftewel, we hebben het spel nog steeds niet gespeeld. Zonde, dus ik wil het op zijn minst 1x proberen.

Mijn laatste doel was dat ik een nieuwe lijst met 101 doelen zou maken. Dat doe ik niet. Misschien ooit nog wel, maar nu niet. Ik ben bezig met andere dingen die veel energie kosten. Ik kan mij niet focussen op zoveel doelen. Dus ik rond mijn day zero project nu af en zie wel of er in de toekomst een nieuwe komt.
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “Day zero – het einde”

  1. Nou ik vind 77 van de 101 een super score hoor! Ik heb ooit eens zo’n lijstje gemaakt, maar die is al weer lange tijd van mijn blog verdwenen. Toevallig ben ik nu weer een soort doelenlijstje aan het maken, maar ik weet niet of ik het aan een aantal dagen wil koppelen. Misschien is dat wel de schop onder mijn kont die ik nodig heb. Ga ik over nadenken! Eerst mijn lijstje maar eens afmaken

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.