Meteen naar de inhoud

De slaap Tag

De laatste tijd slaap ik heeeel veel. Ik ben uitgeput van alles wat er de afgelopen tijd is gebeurd. Zelfs als ik ‘s nachts 10 uur slaap vallen mijn ogen ‘s middags dicht van pure uitputting. Dus ik laat het maar, ik geef toe aan de vermoeidheid en lig dus veel in bed. Daarom vond ik deze Tag, bedacht door Mama met een blog, heel toepasselijk om in te vullen!

Ben je een ochtend of avond mens?
Ik ben een avondmens, altijd al geweest ook. Ik heb moeite met vroeg opstaan (hoewel ik geen ochtendhumeur heb) en ben dan ook niet op mijn best. ‘s Avonds ben ik helder, productief en wakker. Zelfs als ik de hele dag moe ben. Dan krijg ik opeens rond half 10 weer energie.

Hoeveel slaap heb jij nodig per nacht?
Dat ben ik nog aan het uitzoeken. Maar ik heb toch wel minstens 9 uur nodig.

Waar mogen ze jou voor wakker maken?
Het liefst nergens voor. Er zijn niet heel veel dingen belangrijk genoeg om mijn slaap voor te onderbreken. De meeste dingen kunnen wel wachten tot de ochtend.

Een twijfelaar of 1-persoonsbed, Twijfelaar of 2 persoonsbed of een lit-jumeax?
Gewoon een twee persoonsbed is prima. Helemaal nu ik gescheiden ben, want dan lig ik er alleen in. Een bed groter bed kan ook wel fijn zijn, maar ik heb niet echt behoefte aan meer ruimte.

Wat is jou voor het slapen gaan ritueeltje?
Ik trek mijn pyjama aan, maak mijn gezicht schoon, poets mijn tanden en neem mijn medicijnen. Dan ga ik naar de wc en in bed liggen. Daar lees ik eerst wat (behalve als ik heel moe ben) en maak nog een laatste rondje internet op mijn telefoon. Dan smeer ik mijn lippen in met labello, ga ik nog een keer plassen en dan doe ik het licht uit en ga ik slapen.

Slaap je met de ramen open of met de verwarming aan?
Het raam is altijd een beetje open voor de frisse lucht. Als het echt koud is staat de verwarming ook wel een beetje aan, maar dan gebruik ik liever mijn elektrische deken.

Droom jij veel?
Ja, te veel. Sowieso heb ik altijd rare dromen. Mijn fantasie gaat echt helemaal los als ik slaap. Maar ik heb ook veel nachtmerries.

Wanneer heb jij voor het laatst uitgeslapen?
Vandaag. Ik slaap bijna altijd uit. Zelfs als ik mijn wekker zet is het vaak nog uitslapen voor veel mensen.

En ten slotte: Waar kom jij je bed voor uit?
Voor eten. Het maakt mij niet zoveel uit als mijn dag een uur eerder of later begint. En als ik geen afspraken heb vind ik het ook wel lekker om nog even in bed te blijven liggen. Maar uiteindelijk kom ik er dan toch iedere keer uit omdat ik honger krijg.

Wat heb jij nodig voor een goede nacht slaap?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

2 reacties op “De slaap Tag”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.