Meteen naar de inhoud

De toekomst en kranten

  • door

Nu de einddatum van mijn day zero project steeds dichter bij komt, werk ik steeds harder aan de openstaande doelen. Er zijn een aantal doelen die ik binnenkort hoop te kunnen afstrepen, maar in de tussentijd heb ik deze drie doelen al behaald.

75. 3x een daklozenkrant kopen
6-6-13
12-12-13
5-2-15
De eerste 2 keer ging het kopen van de krant heel goed. Daarna werd het opeens moeilijk. De verkoper stond bijna nooit meer in het dorp als ik er was en ik heb eigenlijk nooit meer contant geld bij me. Het duurde daarom vrij lang voordat ik eindelijk mijn derde krant kon kopen. Maakt het uit? Nee want het gaat om het idee. Maar ik weet nu wel zeker dat ik in het vervolg geen krant mee hoef, want alle drie de keren stond er echt helemaal niks interessants in. Dan kan die verkoper twee keer verdienen aan een krant en kan hij in de winter een lekker kopje warme koffie halen!

85. Een brief aan mezelf schrijven via futureme.org
20-01-15: Dit is iets dat heel lang op mijn lijst heeft gestaan, omdat ik niet goed wist hoe ik de brief moest schrijven. Er gebeurde vrij veel op het gebied van mijn gezondheid en ik wist niet zo goed hoe dat mijn leven zou invullen. Nu weet ik wel dat die brief een momentopname is en dus altijd geschreven kan worden, maar ik vond het fijn om te weten hoe mijn leven er twee maanden later uit zou zien. Omdat dat uiteindelijk toch vrijwel nooit kan heb ik uiteindelijk toch maar de brief geschreven. Ik heb omschreven hoe mijn leven er nu uitziet en hoe ik hoop hoe mijn leven dan (over 5 jaar) er uit ziet. Ik ben heel benieuwd of ik over 5 jaar überhaupt nog weet dat ik deze brief geschreven heb!

87. Een bucketlist maken
6-02-15: Ik denk altijd “Ja dat wil ik ooit nog doen!” en 5 minuten later ben ik het alweer vergeten. Dat vind ik zonde, want daardoor zal je ze uiteindelijk minder snel doen. Het is handig om een lijst te hebben waar je dat soort dingen opzet en waar je regelmatig naar kunt kijken. Dan ben je tenminste actief bezig met het doen van dingen die je ooit nog wilt doen. Ik ben niet van plan om binnenkort dood te gaan, maar het is zonde als de dingen die je ooit nog wilde doen niet meer kunnen omdat je dood bent. Of niet dood bent, maar te ziek of te oud om ze uit te voeren. Daarom vond ik het mooi om een bucketlist te maken. Zo kan ik alle dingen die ik ooit nog wil doen onthouden en is het een soort steuntje in de rug om ze daadwerkelijk te doen. Waarom wachten met dingen die je wilt doen tot je dood gaat? Waarom niet gewoon nu al genieten van unieke ervaringen? Het is geen statische lijst. Ik kan er dingen aan toevoegen, maar ook dingen van af halen die ik toch niet meer zo leuk vind. Het moet geen moeten worden. Het wordt een lijst om van te genieten.
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.