Dilemma’s als webshopeigenaar

Zoals je misschien wel weet is de webshop Snappy Store van mij. Ik ben daar een jaar geleden mee begonnen, maar ik kan het niet de tijd en aandacht geven die het nodig heeft. Daarom besloot ik deze maand dat ik het zou afbouwen. Maar het bleef kriebelen. Daarom ga ik toch door. Ik ga nog 1x alles geven.

Waar ik dit jaar vooral tegenaan liep was dat er zoveel dingen gebeurden (zoals een scheiding), dat ik geen tijd kon steken in Snappy Store. Daardoor zijn er nog maar relatief weinig mensen bekend met de webshop en is het aantal bestellingen minder dan gehoopt. En wat is dan wijsheid? Meer geld investeren in promotie? Stoppen? Producten verkopen op markten?

Nadat ik besloten had om te stoppen had ik er toch niet 100% vrede mee. Ik sprak erover met mijn vriend, die veel kennis van ondernemen heeft. We kwamen tot de conclusie dat ik nog steeds heel veel passie heb voor de producten die ik verkoop. En dat ik ook bereid ben om mijn tijd te investeren. Ik hoef geen honderden euro’s per week te verdienen. Ik wil gewoon mijn passie delen.

Maar wat ga ik nu doen? Mijn eigen geld stekken in een advertentie? Meer producten inkopen? Eigen producten ontwerpen? Allemaal dingen die ik graag wil, maar zijn het ook slimme stappen nu? Het blijven lastige dilemma’s. Waar bereik ik het meeste mee? Uiteindelijk heb ik gekozen voor een kerstkorting en daarover een advertentie op Facebook en Instagram te plaatsen.

Ik hoop dat ik langzaam meer bestellingen krijg en met meer mensen mijn passie voor stationery en kaarten kan delen. Dat is uiteindelijk de achterliggende reden dat ik Snappy Store geopend heb. Niet om rijk te worden, maar om mensen blij te maken met leuke producten. En als ik dat bereik ben ik tevreden.

Als jullie willen profiteren van de kerstkorting, kan je t/m 31 december 2017 de kortingscode feestdagen2017 gebruiken. Dan krijg je 10% korting op alle producten.
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “Dilemma’s als webshopeigenaar”

  1. Een webshop hebben is inderdaad niet makkelijk en kost (heel) veel tijd en energie. Ik volg Julliette Suzanne van My Lovely Notebook op Youtube en zij plaatste van de week een inspirerende video hoe zij is begonnen. Misschien ook wel interessant voor jou?
    Succes en geef niet op!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.