Meteen naar de inhoud

Dingen die ik niet snap

Ik ben niet dom en ik kan mij best goed inleven, maar toch zijn er een aantal dingen die ik echt niet snap. Hoe goed ik er ook over nadenk of mij inleef, ik kan er gewoon met mijn hoofd niet bij. Ik zal jullie niet vermoeien met alles wat ik niet snap, want dan ben je morgen nog aan het lezen. Maar dit zijn 5 dingen die ik gewoon niet begrijp.

Spam

Hoewel er steeds betere en geloofwaardige phishingmails worden gemaakt, blijft er ook iedere dag veel domme spam mijn inbox inkomen. Mensen die een zakenpartner zoeken, een prins die je geld wilt geven of iemand die ziek is en zijn geld alvast wilt verdelen. Maar ook e-mail van bedrijven die in mij willen investeren of loterijen die ik heb gewonnen. Ik snap niet dat die dingen nog steeds verstuurd worden. Ze zijn overduidelijk nep, er zullen maar weinig mensen zijn die er op reageren en zullen er echt mensen zijn die geld overmaken naar die oplichters? De spam snap ik niet, maar als er mensen zijn die na al die waarschuwingen er nog intrappen snap ik al helemaal niet.

Files

File na een ongeluk of bij een afgesloten rijbaan snap ik, maar verder? Ik snap het principe van een file ook nog wel, maar ik kan het niet bevatten. Ik snap echt niet hoe je eerst een half uur maar 10 kilometer per uur kan rijden of zelfs stilstaat en dan opeens weer kan doorrijden. Voor mijn gevoel is er geen rede voor de file, er is geen beginpunt. Het is maar goed dat ik in mijn woonplaats werk en maar een paar keer per jaar in de file sta, want bij iedere file probeer ik weer te begrijpen waarom die file er was.

Taalnazi’s

Ook al ken je het woord niet, je weet vast wat een taalnazi is; iemand die zo geobsedeerd is door de correcte spelling dat ze alles en iedereen moeten verbeteren. Ik snap dat je het belangrijk vindt dat woorden goed geschreven worden en ik snap ook dat je het irritant vindt als dat niet gebeurt. Ik snap op zich ook nog wel dat je soms de behoefte voelt om te gaan verbeteren, zeker bij grote fouten. Maar wat ik echt niet snap waarom ze het nodig vinden om op iedere tweet of bericht met een spelfout te reageren met de verbetering en de rest van het bericht compleet negeren. Wat denken ze daar mee op te schieten? Dat je voortaan wel goed gaat schrijven? Nee, in mijn geval raak ik geïrriteerd omdat de inhoud van mijn bericht kennelijk irrelevant of oninteressant is door de spelfout, mijn dyslexie compleet wordt genegeerd en ik even goed moet typen als de taalnazi’s en ik word onzeker, waardoor ik regelmatig een ander woord gebruik, uit angst om het fout te schrijven.

UWV

Ik ben onwijs blij met mijn Wajong, maar ik snap niets van het UWV. Er zijn nu weer nieuwe regels, waardoor je nu bijna geen Wajong meer kunt krijgen. Ze hebben ingewikkelde berekeningen om uit te rekenen hoeveel uitkering ik naast mijn salaris nog krijg, maar die berekening lijkt vooral op vaag gegoochel met cijfers. Ze willen mensen met een uitkering snel aan het werk hebben, maar ik ben zelf op zoek gegaan naar werk omdat ze niets deden voor mij omdat ik als hoogopgeleide wajonger te ingewikkeld was. En ik krijg zo vaak een brief met een verandering erin waarin staat dat ze me geprobeerd hebben te bellen, terwijl ik NOOIT een gemiste oproep heb. Het is fijn dat het UWV er is, maar ik vind het moeilijk om alles te begrijpen…

Voetbal

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij nooit verdiept heb in de regels van voetbal, dus ik heb geen idee wat buitenspel is, maar ik denk dat ik de regels nog wel zou snappen. Wat ik niet kan snappen is het geld dat in de voetbalwereld omgaat, de hooligans en de mannen die doen alsof de wereld voorbij is als hun club verliest. Topsporters verdienen geld, prima. Maar waarom verdienen voetballers zo onwijs veel geld? En ik leerde laatst zelfs dat van het geld van een transfer ook geld gaat naar de club waar zo’n speler vroeger heeft gespeeld. Belachelijk. In andere sporten word je toch ook niet betaald met 10 miljoen? En wat is er leuk aan het slopen van dingen als je naar een voetbalwedstrijd gaat? Waarom zou je als volwassen man een fontein in Rome gaan slopen? Of waarom zou je een fan van de andere partij in elkaar slaan als jouw club heeft verloren of die fan iets stoms zegt over jouw club? Leuk dat je fan bent en dat het een belangrijk onderdeel is van je leven, maar het blijft een spelletje.

Welke dingen snap jij niet?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

14 reacties op “Dingen die ik niet snap”

 1. Ik snap niet dat mensen elkaar expres of moedwillig pijn kunnen doen. Ik snap niet dat er vrouwen zijn, die de uitspraken van Donald Trump (en andere mannen) over vrouwen normaal vinden. En ik snap al helemaal niet dat er mensen zijn, die het lekker vinden dat we kouder weer krijgen. Ik ben vooral een zomer + zon mens 🙂

  (en ik beloof dat ik alleen opmerkingen zal maken over schrijffouten in je blogtitel 😉 )

  1. Dat snap ik ook niet nee! Kouder vind ik niet zo erg, heeft ook zijn charme. Maar vrieskou en regen hoeft van mij ook weer niet 😛

   En dat vind ik niet erg hoor, was ik juist blij mee! Het is meer het verbeteren van minifouten die in mijn ogen niet zo belangrijk zijn

 2. Herkenbaar haha. Er zijn ook zoveel dingen die ik ook echt niet snap, daar kan ik wel een pagina of 10 aan wijden Grappig om die van jou eens te lezen. Een paar zijn: de regelgeving van de overheid en van sommige bedrijven, (waaronder het UWV)
  moeilijkdoenerij, en de haat op social media. Ik snap echt niet dat iedereen zo zonder respect zijn mening moet geven over van alles en nog wat.

 3. UWV moet je denk ik ook niet willen snappen. Gelukkig heb ik nooit echt problemen met ze ondervonden. Ook niet zulke brieven dat ze gebeld zouden hebben. Wel heb ik een keer een ‘dreigbrief’ gehad omdat ik te laat was met het aangeven van een wijziging en dat ze mijn uitkering dan in mindering zouden brengen.
  Ik snap zo’n dreiging niet. Sowieso vind ik 7 dagen heel erg kort om zo’n brief op te stellen etc. Naja, mijn mening verder.

  1. Nee daar heb je misschien ook wel gelijk in haha. Ik heb gelukkig ook nooit echt gedoe gehad, omdat het iedere keer op het laatste moment werd opgelost. Maar hun termijnen om wijzingen door te geven zijn inderdaad best kort

 4. ik heb echt een gruwelijk hekel aan het UWV, veel jongeren krijgend de uitkering terwijl ze deze helemaal niet hoeven te hebben en mensen die het wel nodig hebben krijgen het simpelweg gewoon niet. Ik weet wel wat buitenspel is maar voor de rest snap ik echt geen bal van voetbal en ik wil dat ook niet haha. Super leuk lijstje!

  1. Gebeurt inderdaad nog vaak dat mensen profiteren van het UWV en dat er daardoor nu zoveel regels zijn waardoor mensen die het echt nodig hebben buiten de boot vallen

 5. Ik snap niet waarom mensen in de file van rijvak veranderen als ze zien dat het naast hen een milliseconde sneller gaat. Die rijstijl is juist wat de file veroorzaakt en in stand houdt. Blijf toch gewoon op je rijvak! 😛

 6. Ik snap ook niets van de werkwijze van het UWV (!!!).
  Zeker niet betreft chronisch zieke. Ook dat er nadat het Wajong afgeschaft is, niet voor iedereen een passende oplossing is.

  Helaas heb ik er zelf nu ook al 1,5 jaar mee te maken.
  Hoop er dan ondanks mijn chronische aandoening na dit ”laatste” half jaar vanaf te zijn en alles hopelijk
  op eigen kracht te kunnen blijven doen.

  Wat ik heb geleerd in dit traject: blijf bij jezelf, blijf bij je eigen kunnen, blijf positief en blijf vooral zoeken naar oplossingen binnen je eigen kader! Laat je niet vertellen wat je wel en niet kunt door derden. Zij zullen jou helaas nooit begrijpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.