DIYpakket van de Action – ketting met borduurwerk

Bij de Action zag ik hele leuke DIYpakketjes om zelf een ketting te maken. In de ketting komt een borduurwerkje te zitten. Daar gaat het meeste werk inzitten. Daarna is het een kwestie van alles in elkaar zetten. Het zag er heel leuk uit en het kost maar €1,49, dus ik besloot het te proberen!

Er zijn twee varianten. Een doosje met ovalen vormen, die ik nu geprobeerd heb, en een doosje met ronde vormen. Ik heb ze allebei in huis, dus ik kan 8 kettingen maken. In het doosje zit alles wat je nodig hebt, je hebt alleen nog een schaar nodig. Wat wel jammer is, is dat er maar 1 ketting in zit. Dus als je alle vier de hangers hebt gemaakt, moet je zelf extra kettingen kopen of iedere keer de hanger wisselen.

Naast de materialen zit er ook een korte uitleg van het borduren bij. Daarnaast zijn er 4 patronen bedacht. Je kunt natuurlijk ook zelf iets bedenken natuurlijk. Dan is de kans wel aanwezig dat je ander borduurgaren nodig hebt, omdat hier alleen de kleuren van de patronen bij zitten. De Action heeft trouwens ook pakketjes met verschillende kleuren borduurgaren voor 99 cent.

Ik weet hoe ik moet borduren, dus daar had ik geen problemen mee. Maar ik vraag mij af of je de uitleg snapt als je niets van borduren af weet. De uitleg is namelijk wel heel mager. Dan is het misschien nodig om een uitgebreidere uitleg op internet te zoeken. De uitleg om de ketting in elkaar te zetten is ook erg kort door de bocht, maar dat spreekt wel voor zich.

Als je klaar bent met borduren is het tijd om de ketting in elkaar te zetten. Je vouwt het borduurwerk om het houten ovaal. Daar schuif je de ovalen ring omheen. Dan zet je dat vast met het schroefje en moertje. Hierbij moet je wel oppassen, want het hout gaat snel stuk. Ik heb 1 ring een beetje gebroken en bij de andere ring is een deel afgescheurd. Dat heb ik gelukkig weer kunnen lijmen waardoor het wel bruikbaar is.

Aan het eind moet je de resterende borduurstof wegknippen. Daarbij merkte ik dat je de ondergrond er vrij gemakkelijk uitdrukt. Dus ik denk dat ik dat toch nog even ga vastlijmen voor ik de ketting ga dragen. Verder werkt het allemaal wel goed. Je moet alleen even voorzichtig doen met in elkaar zetten, omdat het vrij breekbaar is. Maar voor €1,49 is het een heel leuk pakketje!

Lijkt het je leuk om deze ketting te dragen?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “DIYpakket van de Action – ketting met borduurwerk”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.