Meteen naar de inhoud

Doelen voor april

Volgens mij heb ik het al een paar keer gezegd, maar maart was een maand vol drukte en chaos. Gelukkig had ik maar twee doelen bedacht, want meer doelen had ik niet kunnen onthouden. En daarom ben ik ook lief voor mezelf en bedenk ik maar twee doelen voor april. Een maand waarin ik hopelijk kan bijkomen.

Terugblik

In maart wilde ik mijn foto’s sorteren en dingen haken die ik kon verkopen. Beide doelen zijn redelijk gelukt. De meeste foto’s zijn gesorteerd. Al mijn foto’s zijn klaar en ook een deel van de gezamenlijke foto’s met mijn man. Er moet nog een deel, maar die moeten eerst nog naar een andere schijf verplaatst worden. Daar ga ik later dus mee aan de slag. Maar voor nu heb ik weer redelijk een overzicht van de foto’s die we hebben, fijn!

Ik heb veel dingen gehaakt, dus dat doel is gelukt. Echter stagneert de verkoop een beetje na de vliegende start van de ratboekenlegger. Jammer, maar ik heb in totaal toch al bijna 100 euro extra opgehaald, dus ik ben niet geheel ontevreden. En er zijn nog 2 weken voordat Lopen voor Lyme is, dus wie weet!

Lopen voor Lyme

Weer een doel voor Lyme? Ja, inderdaad, weer een doel. De loop is op 9 april en op dit moment lijkt het erop dat het een grote uitdaging gaat worden. Nadat ik al een periode met meer pijn had, is nu een periode met instabiliteit aangebroken. Mijn rugwervels blijven scheef zakken. Dat doet niet alleen pijn, maar daardoor kan ik ook maar kort lopen, omdat de pijn anders te intens wordt. Mijn fysio is hard bezig om alles (blijvend) recht te krijgen, maar tot nu toe is het een moeizaam proces. Ik ga op 9 april dan ook (gewapend met een kilo pijnstillers) heel hard mijn best doen om het uur wandelen vol te houden. En als het even lukt in de dagen ervoor al wat oefenen met langere stukken lopen, maar dat hangt allemaal van mijn scheve rug af.

Doorgaan

Mijn tweede doel lijkt eigenlijk heel simpel, dat is het misschien ook wel. Maar ik wil doorgaan met wat ik de afgelopen tijd al doe. Ik heb redelijk de balans gevonden tussen werken en rust, tussen positief en negatief zijn en tussen mezelf pushen en lief voor mezelf zijn. Ik word steeds productiever, maar ik ga vooral efficiënter met mijn tijd om. En ik voel mij goed! Het is nu even jammer dat ik veel pijn heb, maar mentaal gezien gaat het best goed. Ik voel me redelijk stabiel en de paniekaanvallen lijken op dit moment onder controle. En dat wil ik dus volhouden. Mijn valkuil is vaak dat ik of compleet instort en de hele dag in bed lig of dat ik mezelf overschat en zoveel ga doen dat ik uiteindelijk alsnog instort. Deze maand wil ik dus die balans vast blijven houden, want het voelt goed.

Wat wil jij deze maand bereiken?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

Tags:

8 reacties op “Doelen voor april”

  1. Dat over balans vinden/houden ga ik ook proberen deze maand. Ik heb ook dat ik te veel ga doen en vervolgens instort, daar ben ik zo klaar mee! Maar helaas blijft het steeds weer gebeuren 🙁 heb je nog tips?

    1. Niet echt, want het blijft lastig in te schatten wanneer iets te veel is, omdat het iedere dag weer anders is. Maar ik probeer wel heel goed in de gaten te houden wat ik allemaal doe op een dag. Als ik normaal 2 dingen doe en op een goede dag op het punt sta om een 5e ding te doen probeer ik het toch vaak uit te stellen en eerst rust te nemen om dat instorten te voorkomen. En ik probeer tussendoor heel goed naar signalen van mijn lichaam te kijken waaruit ik kan opmaken dat ik over een grens aan het gaan ben (vermoeidheid, spierpijn, duizelig, niet meer goed na kunnen denken) en als ik dat voel ook meteen te stoppen, ook al voel ik me op dat moment nog wel goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.