Meteen naar de inhoud

Doelen voor december

November was een intensieve maand. Ik had maar 2 doelen, maar het waren wel doelen waar ik veel voor moest doen. Daarnaast had ik veel pijn, waardoor sowieso alles al meer moeite kostte. Ik ga daar dan ook rekening mee houden met mijn doelen voor december.

Terugblik
Ik wilde 50.000 woorden schrijven en een vervolg vinden in mijn therapie. Een van de doelen is gelukt, de belangrijkste. Gelukkig maar. Laat ik het eerst hebben over NaNoWriMo. Het idee was om 50.000 woorden in de maand november te schrijven. Na 20 dagen ben ik gestopt op 31.000 woorden. Er kwam teveel druk op te liggen bij mij en dat is slecht voor mijn conversiestoornis. Door de pijn is mijn concentratievermogen minder en is het lastig om even snel 1667 woorden per dag te typen. Dat kostte dus vrij veel tijd. Tijd die ik liever op de bank of in bed doorbracht. Ik ben een paar dagen toch achter de computer gaan zitten omdat ik het graag wilde halen. Uiteindelijk heb ik besloten dat ik er beter mee kon stoppen. Het was jammer om mijn doel niet te halen, maar het was belangrijker om naar mijn grenzen te luisteren. Waarom ik besloten heb om helemaal te stoppen ipv te kijken hoe ver ik kwam? Omdat ik dan alsnog die druk voel en alsnog ga proberen om mijn doel te halen. Mijn verhaal is nog niet af en ik wil er ook wel echt mee verder als ik me beter voel. Wie weet tijdens Camp Nano, de zomereditie van NaNoWriMo.

Mijn andere doel was om een vervolg te vinden in mijn therapie en dat is gelukkig wel gelukt. Ik heb een intake gehad bij een psychotherapeut hier in Dronten en hij denkt dat hij mij wel kan helpen. Ik denk ook dat hij wel bij mij past. In januari begin ik bij hem dus dan kunnen we kijken of onze verwachtingen kloppen, maar voorlopig heb ik er vertrouwen in. Ik heb gisteren ook een intake gehad voor PMT, ook in Dronten. Hij gaat een behandelplan opstellen en aan de hand daarvan ga ik kijken of het me wat lijkt of niet. Dat zou dan ook in januari gaan lopen.

En wat wil ik in december graag bereiken? Ik wil sowieso genieten van de feestdagen en gezelligheid, maar ik wil ook aan mezelf denken. Daarom heb ik 2 milde doelen bedacht.

Schaatsen
Al jaren kijk ik naar schaatsen op TV, maar ik schaats zelf nooit. Ik heb vroeger wel eens met mijn vader op een bevroren sloot gestaan, maar daarna heel lang niet meer. In mijn puberteit ben ik nog een keer met vriendinnen gaan schaatsen, maar mijn schaatsen waren bot en ik lag veel op de grond. Daarna heb ik het maar op schaatsen kijken gehouden. Maar het lijkt mij wel heel leuk om te schaatsen. Ik heb 2 jaar geleden zelfs al schaatsen gekocht! Daarom wil ik deze maand gaan schaatsen. Of het nou alleen is of met iemand anders, binnen of buiten, het maakt me niet uit. Ik wil weer proberen te schaatsen. Ik hoef er echt niet uit te zien als Ireen Wüst, maar het zou wel zijn als ik niet om de zoveel seconde omval.

Iedere dag bloggen
Ik heb respect voor alle bloggers die iedere dag bloggen. Stiekem wil ik het ook, maar ik durfde het nooit aan, omdat het zoveel energie kost. De laatste tijd gaat het toch steeds meer kriebelen. Ik wil het heel graag en ik heb het gevoel dat ik lang niet alles kan delen met jullie. Omdat er maar op drie dagen een artikel online komt (maandag, vrijdag, zondag plus de wednesday wisdom) sla ik soms onderwerpen over. Daarom wil ik deze maand uitproberen hoe het is om iedere dag te bloggen. Hierbij geldt natuurlijk wel dat als het teveel word ik weer terugval op mijn oude schema. Maar ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken. Ik heb verder geen hele drukke maand, dus iedere dag een artikel typen moet lukken. Nu nog hopen dat mijn inspiratie me niet in de steek laat! Ik ga het dus proberen en ik ben niet alleen benieuwd naar wat ik er aan het eind van de maand van vind, maar ook hoe jullie het vonden.

Wat zijn jullie doelen voor december?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

Tags:

4 reacties op “Doelen voor december”

 1. Succes met je doelen! Je mag trots zijn op jezelf dat je waarschijnlijk een vervolg hebt gevonden op je therapie. Jammer van NaNoWriMo maar ik snap het wel. Lijkt me leuk dat je nu elke dag wilt gaan bloggen. Is ook best een uitdaging hoor.

 2. Iedere dag bloggen vind ik absoluut knap… Ik durf het niet aan. Ik vind bloggen leuk maar ik weet dat als het iedere dag moet dat er een druk op me komt te staan en dat wil ik liever niet. Ik houd het bij 3 a 4x in de week!
  Schaatsen is ook een leuk doel!
  Succes met je doelen 🙂

  1. Daarom houd ik ook in mijn achterhoofd dat ik ga stoppen als er teveel druk op komt te staan. Want het is een hobby en dan moet het wel leuk blijven natuurlijk. Dus ik ga kijken hoe ver ik kom.
   Bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.