Meteen naar de inhoud

Doelen voor februari

Januari voelde aan als een lange maand. Ik heb dit jaar veel last van de kou en de korte dagen. Ik kwam mijn lijf en mezelf regelmatig tegen en ik was heel druk. Maar ondanks dat het zo lang aanvoelde, had ik toch maar 31 dagen om mijn doelen van januari te voltooien.

Terugblik

Om te beginnen wilde ik mij inschrijven bij de KvK. Dat is gelukt! Sinds 20 januari is Snappy Store officieel een bedrijf! Nu ben ik druk bezig om mijn webshop op te zetten, maar het officiële deel is alvast geregeld. Ik had daarnaast nog 2 doelen die voor rust in mijn hoofd moesten zorgen; opruimen en duidelijkheid rondom therapie. Ik heb spullen opgeruimd, maar die staan nog steeds te wachten tot ik ze naar de kringloop breng. Daarnaast heb ik weer nieuwe spullen verzameld op mijn bureau, dus echt opgeruimd is het nog niet.

De duidelijkheid rondom een nieuwe therapie is er nog niet helemaal. Dat had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht. Maar er zit vooruitgang in, dat is belangrijk! In overleg met mijn therapeut zijn we tot de conclusie gekomen dat de enige optie is om terug te gaan naar Altrecht. Daar kunnen ze mijn PTSS behandelen en kunnen ze mijn conversiestoornis monitoren. Bij mijn aanmelding stonden 2 afdelingen, omdat wij niet goed konden bepalen waar ik het beste thuis zou horen. Inmiddels heeft Altrecht contact gehad met mijn behandelaar en hebben ze wat meer informatie over de complexiteit gekregen. De 2 afdelingen gaan nu met elkaar overleggen over de beste plaats voor mij. Dus ik weet nog niet of en waar ik behandeld kan worden, maar het is fijn om te weten dat er aan gewerkt wordt.

No buy challenge

Eind 2015 hield ik een no buy challenge. Een challenge waarbij ik geen geld uit mocht geven aan andere dingen dan vaste lasten en boodschappen. Vorig jaar probeerde ik dat te herhalen, maar na een week mislukte dat al. Toen heb ik met mezelf afgesproken dat ik gewoon wat minder geld uit moet geven. Ook dat mislukte. Dus daarom ga ik proberen om deze maand toch echt geen extra geld meer uit te geven. Ik heb niets nodig, dus ik ga streng zijn voor mezelf. 28 dagen lang niets kopen. Moet lukken. Hoop ik…

Balans

Misschien is het je op mijn blog of op social media wel opgevallen dat de balans op dit moment ver te zoeken is. Ik had een tijd een goede balans, maar die ben ik kwijtgeraakt. Het is nu weer een kwestie van hollen of stilstaan. Ik neem te laat rust, verwacht teveel van mezelf, ga te vaak over mijn grenzen heen en prop mijn agenda veel te vol. Dat is ook een van de redenen waarom ik januari zo lang vond duren. Ik heb veel pijn, ben moe en voel constant de stress in mijn lijf. Dat is niet goed voor mij. Slecht zelfs. Dus deze maand staat in het teken van het terugvinden van de balans. Ik wil veel, maar ik moet ook weer rekening gaan houden met mijn beperkingen. Contstant in bed liggen hoeft niet, maar ik wil ook niet meer 5 dagen per week over mijn grenzen gaan.

Wat wil jij bereiken deze maand?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

Tags:

16 reacties op “Doelen voor februari”

 1. Ik doe met je mee met de no buy challenge! Ik kan ook wel wat minder geld uitgeven

  Hopelijk vind je deze maand je balans weer een beetje terug. Goed naar je lichaam blijven luisteren.

 2. Succes met je no buy challenge, dat lijkt me zo moeilijk!

  Voor mij staan er deze maand een paar belangrijke gesprekken gepland mbt werk en gezondheid. Vind het best spannend wat daar uit gaat komen, maar veranderen gaat het zeker.

 3. Wat goed zo’n no buy challenge. Dat wil ik ook nog wel eens doen maar nu komt het moeilijk uit omdat we nog steeds ons huis aan het inrichten zijn.
  Ik hoop dat je de juiste balans weer vindt en dat je voor jezelf wat rust vindt!

 4. Die no-buy challenge is inderdaad pittig, maar je beseft je wel hoeveel onzin je soms kunt kopen (althans, zo werkt het op mij uit nu). Wel heb ik iets kleins gekocht, in het kader van Valentijnsdag. Ik vind dat ik dat gewoon niet kan overslaan. Dus het was wel een bewuste uitgaven, maar buiten dat heb ik dus nog helemaal niets gekocht. Ik ben al bijna op de helft!

 5. Misschien moet ik de No-Buy Challenge ook maar eens aangaan. Ik koop de laatste tijd al veel minder, maar soms… Vooral op het vlak van geurkaarsen en wax melts e.d. moet ik dríngend stoppen met hamsteren, maar het is sterker dan mezelf! :’D
  Hopelijk vind je gauw die balans terug. Luister naar je lichaam!

 6. Die No-Buy Challange lijkt me echt lastig, maar wel goed dat je het weer opnieuw gaat proberen! Bij mij zijn het vaak de kleine dingen die zo leuk zijn; washi tape of een mooi kaartje. Kost niet zo veel, maar als je alles bij elkaar optel is het toch meer dan je zou denken.

  Hopelijk vind je in februari je balans en rust terug. Geef op tijd je grenzen aan en neem ook op tijd je rust. Moeilijk, maar zo belangrijk!

 7. Pingback: Een uitdaging in februari - Ali

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.