Doelen voor januari

Vorig jaar begon ik met iedere maand doelen opstellen. Dat beviel veel beter dan doelen voor een heel jaar opstellen. Dit jaar ga ik dus gewoon door met mijn maandelijkse doelen. En we beginnen met een terugblik op december.

Terugblik

In december had ik maar 2 doelen, maar wel doelen die afhankelijk waren van mijn gezondheid. Ik wilde iedere dag bloggen en ik wilde schaatsen. Dat schaatsen heb ik niet gedaan. Ik wilde heel graag en ik heb meerdere keren op het punt gestaan om mijn schaatsen te pakken. Uiteindelijk heb ik besloten dat ik het beter niet kon doen. Mijn rug doet de hele maand al pijn omdat er meerdere wervels en ribben scheef staan. Daardoor is de spierspanning ook veel te hoog. Ik merk tijdens het boodschappen doen al dat ik pijn heb. Bij schaatsen zou dat waarschijnlijk al na 1 minuut zijn. Nu houdt de pijn mij niet zo zeer tegen, maar wel het feit dat mijn rug nog slechter kan worden. En ik kan op zijn vroegst 4 januari weer naar de fysio. Daarom heb ik besloten om dit doel uit te stellen. Ik ga in januari wel schaatsen. En als mijn rug nog niet goed is doe ik het wel de dag voordat ik naar de fysio moet.

Iedere dag bloggen is wel zo goed als gelukt. Er zijn in december 29 blogs online gekomen. Op 15 december kwam geen blog online omdat ik rust moest nemen. Alles in mijn lijf protesteerde. Op 26 december kwam ook geen blog online. Dit was voor een deel omdat ik te weinig tijd had, maar ook omdat ik ervan uit ging dat er weinig mensen een blog zouden gaan lezen met de kerstdagen. Ik vind dus dat ik dit doel wel behaald heb. Of ik nu altijd iedere dag ga bloggen? Nee, absoluut niet. Er komt teveel druk op te staan en dat is niet goed voor  mij. Daarnaast wil ik ook juist steeds meer andere dingen gaan doen, waardoor ik minder tijd krijg voor het bloggen. Daarom kwam ik met de oplossing dat ik op woensdag nu ook een ‘echte’ blog online zet en geen Wednesday Wisdom. Die verplaats naar mijn social media kanalen zoals ik gisteren al aankondigde. Ik ben wel heel benieuwd wat jullie ervan vonden dat er iedere dag een blog online kwam!

Rust

December ging niet slecht dus, maar wat wil ik in januari? Ik wist het niet zo goed. Ik kon alleen maar denken aan rust. Dus dat wordt mijn doel. Ik heb al een tijdje het gevoel dat ik achter de feiten aanloop. Ik moet constant dingen inhalen en bijwerken. Dat is niet zo erg, maar ik merk dat ik nu behoefte heb aan rust. Even geen nieuwe dingen. Afronden waar ik mee bezig ben en mijn ritme weer vinden. Ik merk het ook aan mijn lijf. Zodra ik iets doe gaat mijn rug weer zeuren. Volgende week begin ik weer met behandelingen bij de fysio en die zijn altijd vrij intensief. Dus ook dan is het goed om rustig aan te doen. Ik ga dus lekker veel lezen, films kijken en luisteren naar mijn behoeftes.

Wat zijn jullie doelen voor januari?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “Doelen voor januari”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.