Doelen voor maart

De doelen voor februari waren vrij simpel dacht ik, maar dat viel tegen. Hoewel ik allebei mijn doelen behaald heb, moest ik er wel iets voor doen. Maar ik ben blij dat het gelukt is! Vandaag blik ik terug op mijn doelen van februari en stel ik mijn doelen voor maart op.

Terugblik

In februari wilde ik “alleen maar” een dag fotograferen en genieten van de vakantie. Laat ik beginnen met het fotograferen. Ik wil graag meer controle hebben over mijn camera en dus manueel fotograferen. Maar ik ben bang voor de manuele stand. Bang dat ik al mijn foto’s verpest. Dus meestal blijf ik in de veilige automatische standen hangen. Daarom wilde ik deze maand een dag op pad gaan en alleen manueel fotograferen. Ik wilde dat niet op vakantie doen, omdat ik niet het risico wilde lopen op mislukte vakantiefoto’s. Daarom ben ik zaterdag naar het Waterloopbos gegaan. Ik ging alleen zodat ik net zo lang bij die ene boom kon staan als nodig was om de juiste instellingen te vinden. En in het begin duurde het wel even voordat ik tevreden was over het resultaat. Uiteindelijk ging het steeds sneller. Als ik een foto maakte die te licht of te donker was wist ik steeds sneller wat ik moest aanpassen voor het gewenste effect. En dat was precies het doel. Ik ga dit dan ook vaker doen om steeds vertrouwder met mijn camera te worden.

Het genieten van de vakantie is gelukt, maar zoals ik al zei moest ik er wel iets voor doen. Dag 1 voelde ik mij namelijk heel slecht en op dag 2 heb ik een paar uur in het ziekenhuis gelegen nadat ik gevallen was. De eerste dag hebben we nog wel iets ondernomen en moest ik echt mijn best doen om daar van te genieten en niet op mijn beroerde lichaam te letten. Dag 2 heb ik de hele dag in bed gelegen en maakte ik me druk om de rest van de vakantie. Gelukkig ging de rest van de vakantie goed. Ondanks mijn hersenschudding kon ik wel vrijwel alles doen wat ik wilde. Ik voelde mij natuurlijk niet optimaal, maar ik kon wel gewoon genieten. Genieten van het weer, van de dingen die we zagen. Waar ik me op dag 2 nog druk maakte om de vakantie, omdat ik bang was dat ik alles voor mijn man verpeste, lukte het daarna om dat gevoel aan de kant te zetten. Doel geslaagd dus!

Foto’s

Voor maart heb ik weer 2 doelen bedacht. Eentje heeft wederom te maken met foto’s. Dit keer niet het maken van foto’s (hoewel ik dat wel gewoon wil doen), maar het sorteren van foto’s. Ik heb een tijd geleden al mijn oude foto’s gedigitaliseerd en ben toen begonnen met het uitzoeken van foto’s en trefwoorden toevoegen. Ik ben een heel eind, maar ik moet van de laatste 5 jaar nog best veel mappen sorteren. Daarnaast ben ik ook bezig met het zoeken van foto’s die fotografie-foto’s zijn (lekker vage verwoording). Het is veel werk, maar daarna is het veel gemakkelijker om foto’s terug te vinden. Dus ik ga er voor zorgen dat ik deze maand al mijn foto’s heb gesorteerd. Dan hoef ik het daarna alleen nog maar bij te houden.

Haken

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ga ik lopen voor lyme. Omdat het geld nog niet echt binnenstroomt (je kan mij nog steeds sponsoren!) heb ik besloten om dingen te gaan haken die ik kan verkopen. Ik heb helaas niks in huis dat al klaar is, dus ik ga deze maand veel haken. Grote dingen en kleine dingen zodat er voor iedereen iets tussen zit en het voor mij ook haalbaar is om meerdere dingen te maken. Als je iets gehaakt wil hebben moet je mijn social media kanalen in de gaten houden, want daar ga ik ze verkopen!

Wat wil jij in maart gaan doen?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “Doelen voor maart”

  1. Het foto’s sorteren… Dat moet ik ook doen! Mijn laptop is nu (bijna) vol. Ik wil graag alles op een externe harde schijf zetten, maar ik kom er niet uit, haha. Lastige dingen (voor niet heel erg technische mensen).
    Succes komende maand!

    Beantwoorden
    • Dat heb ik ook heel lang gehad. Uiteindelijk hebben wij al onze bestanden overgezet naar een harde schijf, dus ik heb er nu nooit last van dat mijn computer vol is.

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.