Mijn eerste blogevent; designmarkt van Crowdyhouse

Hoe toevallig is het dat ik in een maand waarin ik ga bloggen over bloggen mijn eerste uitnodiging voor een blogevent kreeg? Ik werd uitgenodigd voor de bloggerstour op de Designmarkt die was georganiseerd door Crowdyhouse. Ik had al wel eens persberichten van ze ontvangen, dus ik kende het concept van Crowdyhouse. Maar dit was de eerste keer dat ze een Designmarkt organiseerde, dus ik wist niet goed wat ik er van moest verwachten. Ik ging samen met mijn man zonder verdere voorbereiding te treffen, zodat we verrast konden worden.

Crowdyhouse

Iedereen kent waarschijnlijk wel Etsy? Je zou kunnen zeggen dat het concept van Crowdyhouse hier op lijkt. Het is een soort online marktplaats waar spullen worden verkocht van meer dan 800 designers. De designers worden geholpen met het bereiken van het publiek door bijvoorbeeld persberichten te schrijven. Maar ze kunnen ook hulp krijgen met het bepalen van een prijs etc. Normaal worden de spullen van de designers verkocht via hun website, maar nu kon je dus ook dingen kopen op de Designmarkt.

Designmarkt

De Designmarkt was in de Hallen in Amsterdam. Een oude fabriekshal die is omgebouwd. Je hebt er o.a. de Foodhallen. Daar kan je heel veel verschillende soorten eten vinden. Heerlijk! Maar daar ging het natuurlijk niet om. In de centrale was de Designmarkt. Hier stonden naast een stand van Crowdyhouse 14 verschillende designers. De meeste designers waren ondertussen ook bezig met het maken van hun projecten. Na een welkomswoordje kregen de bloggers een goodybag. Hier zat een notitieboekje en een dode mus in. Daarna mochten we langs alle designers lopen en ze bestoken met vragen. Er waren 3 designers die mij heel positief opvielen en die ik graag met jullie wil bespreken.

CRE8

De eerste designers die wij zagen waren die van CRE8. Ze zijn een soort sociale werkplaats. Jongeren met een beperking (zoals autisme) kunnen daar werken. Ze maken producten met 3D-printers en lasersnijders. De ontwerpen worden over het algemeen door iemand anders gemaakt, maar de jongeren leren ook ontwerpen en werken zelf aan kleine projecten. CRE8 maakt zelf dingen die ze verkopen, maar ze werken ook in opdracht.

Studio Hamerhaai

Mijn favoriet op deze markt was Studio Hamerhaai met zijn Rijkswachters. Ik vond de Rijkswachters niet alleen heel erg leuk, maar het verhaal erachter vond ik ook interessant. De Rijkswachters lijken op robots en ze zijn gemaakt van de transportkisten van het Rijksmuseum. Achterop iedere Rijkswachter staat een nummer. Met dat nummer kan je op de website kijken welk kunstwerk jouw Rijkswachter heeft beschermd. Je kunt zelfs zien waar dat kunstwerk in het Rijksmuseum staat. Na een uur kwijlen bij de Rijkswachters besloten mijn man en ik allebei er één te kopen. Ik kocht de allerkleinste, hij de iets grotere. In onze Goodybag zat ook een cadeaubon, dus die konden we meteen besteden.

Van Tjalle en Jasper

Van Tjalle en Jasper zijn de bedenkers van de Dooie Mus. Je kan in dit geval letterlijk iemand blij maken met een dode mus. Je krijgt een doosje, met daarin een klein grafkistje waarin een ketting van een dode mus zit. Toen ik vroeg hoe ze er op kwamen was het antwoord dat het idee onder de douche was ontstaan. Logisch. Naast de Dooie Mus ontwerpen ze ook andere dingen zoals lampen en boekenplanken.

Kende jij Crowdyhouse al?

Dit artikel is geschreven n.a.v een event waarvoor ik ben uitgenodigd.Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

5 gedachten over “Mijn eerste blogevent; designmarkt van Crowdyhouse”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.