Meteen naar de inhoud

Gastblogs over mijn conversiestoornis

  • door

Naast mijn eigen blog schrijf ik ook wel eens gastblogs over mijn conversiestoornis voor andere websites. Ik heb hier een paar maanden geleden al een gastblog gedeeld. Sinds die tijd heb ik een paar gastblogs geschreven voor Hetvalwelmaarniet.nl en voor Altrecht.

Het valt wel, maar niet mee

Allereerste de gastblogs voor Hetvaltwelmaarnietmee.nl. Dit is de website van Deborah. Zij heeft ook een conversiestoornis (gehad) en blogde over haar leven. Ze schreef hier ook een boek over. Inmiddels heeft ze haar website opengesteld voor mensen die hun verhaal willen delen. Ik heb 3 gastblogs voor haar geschreven. De eerste ging over mijn ervaring als patiënt op het NOLK-congres. Dat is een congres waarin gesproken wordt over patiënten met een onvoldoende lichamelijk verklaarbare aandoening. Hier valt een conversiestoornis ook onder. Door Altrecht werd ik gevraagd of ik naar de congres wilde, omdat ze de input van patiënten belangrijk vonden. Voor Deborah heb ik een verslag van deze dag geschreven.

Ik schreef ook een gastblog met tips voor als je je leven moet aanpassen. Als je chronisch ziek bent is de kans groot dat je dingen moet aanpassen. Dat is niet leuk. Ik heb een paar tips opgeschreven om die aanpassingen te ‘omdenken’, daardoor je ook de positieve punten ervan kan inzien.

Mijn laatste gastblog voor Deborah ging over alles wat ik gekregen heb door mijn conversiestoornis. Het is absoluuut niet leuk om ziek te zijn, maar het heeft mij ook dingen gebracht. Over die positieve punten ging mijn gastblog waarin ik mijn conversiestoornis bedankte.

Altrecht

Bij Altrecht heb ik mijn behandeling gehad. Op hun website hebben ze meerdere mensen die blogs schrijven. Het hoeft niet perse over de behandeling te gaan, het mag over alles wat raakvlakken met de GGZ heeft. Zij vroegen halverwege mijn behandeling of ik ook blogger wilde worden. Dat wilde ik wel en inmiddels heb ik 4 blogs geschreven.

De eerste ging over iets in mijn behandeling wat ik lastig vond. Mijn individuele behandelaar ging namelijk weg en ik moest naar een andere behandelaar toe. Ik vind het moeilijk om mij open te stellen en hulpverleners te vertrouwen.

Mijn tweede blog ging over gek zijn. Ik had in het begin namelijk heel veel moeite met mijn conversiestoornis, omdat ik niet gek wilde zijn. Ziek zijn was erg genoeg, laat staan als je dan ook nog eens als gek wordt gezien.

Daarna schreef ik een artikel over de schuldvraag. Ik heb mijn conversiestoornis waarschijnlijk gekregen doordat ik mezelf overbelast heb. Is het dan mijn eigen schuld dat ik ziek ben? Heb ik mezelf ziek gemaakt?

De laatste blog kwam maandag online. Het is een blog met een verslag over mijn allerlaatste keer therapie bij Altrecht. Het is nu echt klaar daar, ik ga ergens anders verder. Het afscheid was moeilijk en ik geprobeerd een openhartige blog daarover te schrijven.

Kenden jullie deze gastblogs al?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.