Geef je woonkamer karakter met een eyecatcher

Al 3 jaar zitten wij in een woonkamer met een kale muur. Na de verbouwing was alles af en ingericht, maar die muur bleef kaal. Hoewel je eraan went bleven we toch iets missen in de woonkamer. Iets om het af te maken en om het wat meer uitstraling te geven. Daarom zoeken we al 3 jaar in iedere winkel naar een schilderij. We konden niets vinden, maar daar is nu eindelijk verandering in gekomen!

Zodra je onze woonkamer binnenkomt kijk je precies tegen de kale muur aan. Het straalt geen gezelligheid uit, maar het zegt ook niets over de bewoners. Daarom zochten wij naar een schilderij die de woonkamer wat meer karakter zou geven. Dat kan al een uitdaging zijn, maar omdat de smaken van mij en mijn man nogal verschillen was het helemaal lastig om iets te vinden.

Gelukkig maakte ik toen kennis met Pixers. Zij hebben heel veel keuze in schilderijen en posters. Ze hebben ook fotobehang en stickers, maar wij wilden graag een schilderij. Er zijn duizenden ontwerpen en je kunt alles in meerdere afmetingen laten afdrukken op verschillende materialen. Het is dus bijna onmogelijk als je niets leuks vindt.

Na wat zoeken kwam ik een schilderij tegen die mijn man geweldig zou vinden. Hij heeft iets met vossen en dit was een hipster vos. En inderdaad, hij was enthousiast, dus we bestelden het schilderij. Dit schilderij maakt eindelijk onze woonkamer af. Je ziet het bij binnenkomst, het vult de muur en geeft de woonkamer karakter. Want dit schilderij zegt natuurlijk veel meer over ons dan een standaard schilderij van een stad of bloem. Daarnaast denk ik dat het de nodige gesprekken op gang laat komen.

Als je ook een woonruimte meer karakter wilt geven is het slim om een wat meer uitgesproken schilderij of poster te kiezen. Kies iets wat niet iedereen al heeft. Het kan een grappig schilderij zijn of juist een schilderij dat veel over jou zegt. Let hierbij ook op het materiaal waar het op gedrukt wordt. Een schilderij op aluminium heeft een hele andere uitstraling dan een schilderij op canvas. Wij hebben gekozen voor een canvasdoek met een zwarte houten lijst eromheen. Waarom? Omdat het dan meer lijkt op een echt schilderij.

Moet het op een schilderij lijken? Nee, niet per se. Maar mijn man roept steeds dat het zijn zelfportret is. Zie je de gelijkenis? Haha. Daarnaast heeft het schilderij zo wat meer body, wat ook beter bij de afmetingen past. Al met al zijn wij heel blij met dit schilderij en is onze woonkamer eindelijk af!

Welke eyecatcher heb jij aan de muur hangen?

Dit schilderij heb ik gekregen.



Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

8 gedachten over “Geef je woonkamer karakter met een eyecatcher”

  1. Hoe kan je die gelijkenis nu niet zien?! 😀 Wij moeten dringend onze muren opleuken, we wonen al meer dan twee jaar in ons appartement met allemaal witte muren en er hangt amper iets omhoog. Iets met luiheid… 😡

    Beantwoorden
  2. Hihi wat leuk! Ik ben fan hoor! Ik hang mijn muur vol met kaarten met leuke plaatjes en patroontjes, dat is juist weer heel erg druk. Eigenlijk wil ik het ook een keertje wat rustiger maken, maargoed … daar moet ik even de tijd voor nemen. Bij jullie ziet het er zo in ieder geval heel tof uit!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.