Meteen naar de inhoud

Gelnagellak – de eerste nagellak die blijft zitten

Al jaren worstel ik met nagellak. Ik vind het wel leuk, maar het duurt lang om mijn nagels te lakken (vooral om het te laten drogen) en na een paar uur is het vaak al beschadigd. Ik kan nooit langer dan 2 dagen met nagellak rondlopen, want dan ziet het er niet meer uit. Ongeachte welke nagellak ik gebruik. Longlasting, namaakgelnagellak, dure nagellak. Het maakt niet uit, bij mij gaat alles er snel vanaf. Daarom besloot ik om gelnagellak te gaan proberen.

Ik had er al vaak over nagedacht, maar ik twijfelde omdat ik het best duur vind. Daarom besloten ik mijn spullen te kopen op AliExpress. Dan kon ik het goedkoop proberen en later eventueel overstappen naar een duurder merk. Dus voor 10 euro had ik een lamp, een base en topcoat en 4 kleurtjes. Ideaal om mee aan de slag te gaan. Ik heb het nu meerdere keren geprobeerd en ik wil mijn ervaring graag delen. Ik ben geen beautyblogger of nagellakexpert. Ik ben gewoon een vrouw die op zoek ging naar een oplossing.

Ik kocht een kleine UVLED lamp. Je kan de pootjes in en uit klappen, waardoor hij gemakkelijk is op te bergen. Er zit een kabeltje bij met een USB-aansluiting. Je kunt ook een losse adapter kopen, maar ik sluit de kabel gewoon aan op de computer, of mijn telefoonadapter. Werkt prima. Er past 1 hand tegelijkertijd onder, maar ik lak toch hand voor hand. Je drukt op een knopje, de lamp gaat aan en na 60 seconden gaat hij ook vanzelf weer uit. Ideaal, je hoeft bijna niets te doen.

Naast de nagellak en de lamp heb ik in Nederland een primer en cleanser in één gekocht. Met de primer ontvet je je nagels, zodat de gel langer blijft zitten. Met de cleanser verwijder je de plaklaag van de gel die achterblijft als de lak onder de lamp is gedroogd. Vrij essentieel dus, anders plakt er vanalles aan je nagels vast. Verder is het gebruik van gelnagellak niet zo ingewikkeld. Ik gebruik dus eerst de primer, dan een gelbascoat, een kleurtje (gel of gewoon) en dan een geltopcoat. Tussen iedere laag nagellak doe ik mijn hand onder de lamp, verwijder ik de plak met de cleanser en kan ik meteen verder. De lak is meteen droog, dus je hebt geen lange droogtijd zoals met normale nagellak.

Ik heb nu meerdere keren mijn nagels gelakt met de gellak en ik wil niet meer anders. Dit is de eerste nagellak die er na een week nog prima opzit. Op de foto aan het begin zie je nagellak die ik al 8 dagen op heb. Kan je het geloven? Ik bijna niet. Het langste dat ik het op heb gehad is 1,5 week. Daarna was ik de kleur zat en wilde ik iets anders. Het verwijderen van de nagellak is ook heel simpel. Je kunt het namelijk zo van je nagels aftrekken. Het is wel slim om daarna je nagels wat rust te geven, want de toplaag beschadigd wel. Dus geef je nagels een paar dagen ademruimte en smeer ze in met een verzorgende crème.

Gebruik jij ook gelnagellak? 

Dit artikel bevat affiliatelinks



Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

Tags:

10 reacties op “Gelnagellak – de eerste nagellak die blijft zitten”

  1. Wat een houdbaarheid! Alleen jammer dat het je nagels beschadigt. Daardoor weet ik dat het niets voor mij is, want ik heb van nature broze nagels die gemakkelijk splijten of breken.

  2. Handig!!! Om alle redenen die je noemt heb ik normaal dus ook niks met nagellak. Maar dit klinkt ideaal. Misschien is er een andere manier waarop je de gel er zonder teveel beschadiging weer afkrijgt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.