Grote day zero project update

Dit keer heb ik een hele lange update! Het is al een tijdje geleden en ik heb er de laatste tijd hard aan gewerkt om zoveel mogelijk doelen af te kunnen ronden. Ik heb al 69 doelen behaald dus ik hoef nog maar 32 doelen zien te halen. Hoewel ik nog maar een maand de tijd heb, dus dat wordt lastig.

1. Voor ieder behaald doel 3 euro in een spaarpot doen
3. Iets leuks doen met het gespaarde/verdiende geld

04-04-2015: Hoe het kan dat ik deze doelen heb afgerond voordat mijn day zero project is afgelopen? Omdat ik een klein beetje heb vals gespeeld. Ik heb voor mijn vakantie naar Bali al het geld gespaard voor mijn 101 doelen. Die 303 euro heb ik meegenomen naar Bali om daar leuke dingen te doen.

8. Fotoalbums bijwerken
19-03-2015: Mijn moeder plakte altijd foto’s in albums voor mij. Ik heb dat overgenomen toen ik op mijzelf ging wonen. Alleen heb ik sindsdien nog maar een keer foto’s geplakt. Zo kwam het dat ik nog steeds foto’s in moest plakken vanaf halverwege 2010. Al tijden stond er op mijn lijstje dat ik foto’s moest uitzoeken, bestellen en inplakken. Nu heb ik er eindelijk de tijd voor genomen. En het was ook meteen de laatste keer. Ik heb namelijk besloten dat ik stop in 2015. Ik bekijk mijn fotoalbums nooit en ik heb toch alle foto’s al digitaal.

10. 1 kleurboek vol kleuren
Ik heb een zwak voor kleurboeken. Ik koop er te veel en ik heb een hele verzameling liggen. Toch kleur ik niet heel erg veel. Daarom vond ik dat ik minstens een kleurboek moest volkleuren. Dit is gelukt, maar wel met tegenzin. Ik had namelijk gekozen voor een kleurboek waar ik al in begonnen was, zodat het haalbaarder was. Maar dat boek bestonden uit prinsessenmandala’s terwijl ik nu veel leukere kleurboeken heb. Toen ik dit boek kocht en er aan begon was er nog weinig keuze. Er waren alleen kleurboeken met mandala’s en deze vond ik dan nog het leukste. Maar nu ik het boek uit heb kan ik kleuren in mijn andere en veel leukere boeken!

17. Overnachten in een bijzonder hotel
04-04-2015: Toen ik dit doel bedacht dacht ik aan een overnachting in een oud vliegtuig, boot of vuurtoren. Dat is hem niet geworden. Maar bij toeval heb ik dit doel wel gehaald. In Indonesie sliepen we namelijk niet in een standaard hotel. Het was een soort bungalowpark met huisjes waar 6 kamers in zaten. Die huisjes heten ook wel lumbungs, een typisch Indisch huis. Oftewel; ook best een bijzonder hotel.

19. 3x naar het theater gaan
29-10-2013 Assepoester
21-03-2014 Guido Weijers
24-03-2015 War Horse
Ik houd van het theater, toch ga ik er te weinig heen. Daarom bedacht ik dit doel. Ik was eerst bang dat ik dit doel niet zou halen, maar het is toch gelukt! Ik zou graag nog vaker naar het theater gaan, maar het is tegenwoordig zo duur dat ik er alleen heen wil als het mij echt heel erg leuk lijkt. Dat zal in de toekomst ook niet heel veel veranderen. Maar ik wil wel proberen om naar het theater te blijven gaan.

46. 3 gangen diner koken
Ik haat koken. Ik ben er niet goed in en ik heb last van stress omdat alles tegelijk gedaan moet worden. Toch wilde ik een keer proberen om een 3 gangen diner te koken. Het was eerst al een uitdaging om 3 gerechten te vinden die ik lust en die ook nog eens bij elkaar zouden passen. Uiteindelijk heb ik er iets van weten te maken. Vervolgens heb ik uitgerekend hoe lang ik ergens mee bezig was, wanneer ik moest beginnen, wanneer ik klaar was. De planning leek redelijk goed te zijn. Ik heb tijdens het koken niet heel veel stress gehad en ik was niet met 10 dingen tegelijk bezig. Het eten was uiteindelijk nog lekker ook. Alles viel mee dus. Ga ik het nog een keer doen? Nee, voorlopig niet. Ik heb nog steeds een hekel aan koken.

91. Bedenk 10 doelen gedurende de 1001 dagen 
10-04-2015: Dit doel ben ik helemaal vergeten af te strepen terwijl ik hem allang gehaald heb! Ik heb al meer dan een jaar 10 doelen bedacht. Sterker nog, de meeste doelen heb ik ook al behaald. Hoog tijd om een streep door dit doel te zetten dus. Mijn 10 doelen zijn:
– 25 kaarten zelf maken
– Alle documentaires van Louis Theroux kijken
– Lid worden van een leesclub
– 25 boeken lezen
– mijn e-books sorteren in Calibre
– 50 volgers op Pinterest hebben
– Een maand lang iedere dag een foto maken die iets over mijn leven zegt
– 5 voor mij nieuwe soorten fruit eten
– Foto’s digitaliseren
– Een nieuwe lijst maken als de 1001 dagen voorbij zijn

98. Een maand lang iedere dag een foto maken die iets over mijn leven zegt
28-02-15: Ik had al meerdere keren challenges op internet voorbij zien komen van mensen die iedere dag foto’s plaatsten. Dat leek mij ook leuk om te doen. Uitdagend vooral! Ik doe niet iedere dag iets interessants. Sterker nog, de meeste dagen niet. Dus het leek mij een uitdaging om toch iedere dag een moment te vinden om te fotograferen. En het is gelukt. Ik was dit doel eerlijk gezegd een beetje vergeten. Omdat ik in maart op vakantie ging en pas begin april terugkwam en eind mei mijn day zero project eindigt, moest het wel in februari gebeuren. De kortste maand, waardoor het ook iets gemakkelijker werd. Er was 1 dag dat ik pas ’s avonds bedacht dat ik nog een foto moest maken, maar verder ging het best goed! Ik vond het ook helemaal niet erg om te doen, dus wie weet is het iets wat ik buiten day zero nog eens ga herhalen.
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.