Haakpatroon boekenlegger

 haakpatroon boekenlegger

Vroeger had ik meerdere boekenleggers. Gratis reclameboekenleggers uit de bieb, maar ook een leren en een holografische boekenlegger. Op een gegeven moment ging ik steeds minder lezen, omdat ik teveel last van mijn handen had. Ik kon een boek niet goed meer vasthouden. Uiteindelijk kreeg ik van mijn lieve vriend een e-reader, waardoor ik helemaal geen gewone boeken meer hoefde te lezen. Al mijn boekenleggers zijn toen ook langzaam uit huis verdwenen. Een tijdje geleden besloot ik om toch weer echte boeken te gaan lezen. Ik vind het leuk om tweedehands boeken voor een euro te kopen, maar dan is het natuurlijk zonde als ze ongelezen in de kast blijven staan. Toen had ik het probleem dat ik geen boekenlegger meer in huis had. Een stuk papier vond ik niet leuk, dus ik besloot op zoek te gaan naar een haakpatroon. En die heb ik gevonden! Even later kreeg ik ook nog een boekenlegger toegestuurd van een vriendin dus ik kan niet zelfs 2 echte boeken tegelijk lezen!

Het haakpatroon is afkomstig van de Engelstalige website Frecklesfamily. Er staan heel veel foto’s bij het patroon, waardoor het niet heel moeilijk is, maar om het nog gemakkelijker te maken heb ik het patroon ook nog even voor jullie vertaald.

Het patroon

* Begin met een magische ring
* Haak een vaste in de ring
* haak 3 lossen
* Haak 3 dubbele stokjes in de ring

* Haak 3 lossen
* Haak een stokje in de ring

Je kunt nu de magische ring aantrekken, want die wordt niet meer gebruikt. Als het goed is heb je nu een tweede ring of gat, vlak onder je laatste steek. Dit is de ruimte die is ontstaan door de laatste 3 lossen die je net hebt gehaakt. Deze wordt zometeen op dezelfde manier gebruikt als de magische ring.

* Draai je haakwerk
* Haak 3 lossen
*  Haak 3 dubbele stokjes in de nieuwe ring
*  Haak 3 lossen
* Haak een dubbel stokje in de ring

Je hebt nu weer een nieuw gat dankzij de 3 lossen. Dit gat gebruik je weer als ring.

Je herhaalt deze stappen net zo lang tot je vindt dat de boekenlegger lang genoeg is.

En dan nu lekker genieten van een boek!
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.