Meteen naar de inhoud

Handlettering inspiratie

  • door

Zoals je misschien wel weet vind ik het leuk om te handletteren. Ik vind het alleen nog moeilijk om te bepalen hoe ik alles vormgeef. Wel lettertype, welke vorm, hoe vul ik het blad mooi? Daar ben ik zoveel tijd aan kwijt en meestal heb ik dan al geen zin meer om te beginnen. Daarom ging ik op zoek naar inspiratie, waardoor ik wat gemakkelijker kan beginnen aan een nieuw werk. En toen dacht ik, waarom deel ik dat niet met jullie?

Ik vind het wel leuk om een illustratie toe te voegen, maar ik kan niet goed tekenen en vind het al snel teveel worden. In dit voorbeeld zie je hoe het ook heel simpel kan. Het is passend, niet teveel en het draagt bij aan de quote.

Dezelfde quote, maar op een hele andere manier vormgegeven. Dit is goede inspiratie voor mij voor verschillende lettertypes. Vooral de scrabbleletters vind ik leuk! Dat zou ik zelf niet zo snel bedenken.

Bij handlettering denk ik alleen nog in zwart-wit. Maar dit laat zien dat kleur ook heel geweldig is! Op dit moment zijn dat nog nog teveel dingen waar ik over na moet denken, maar voor de toekomst is het wel leuk!

Ook dit is een goed voorbeeld hoe een illustratie de quote kan versterken. Echt leuk dus daar wil ik in mijn quotes ook naar op zoek gaan!

Dit is een mooi gevulde kaart. Niet uit verhouding, geen rare lege plekken. Dat wil ik ook kunnen! En er staan lekker veel verschillende lettertypes en illustraties op, dus dubbel zoveel inspiratie!

Ik heb deze en meer voorbeelden op mijn Pinterest staan en daar komt de komende tijd nog genoeg bij!

Ik ga weer aan de slag met oefenen, jij ook?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.