Meteen naar de inhoud

Harry Potter tag

Zoals je misschien wel weet ben ik fan van Harry Potter. Dus toen ik bij Suszie de Harry Potter tag voorbij zag komen vond ik dat ik hem ook moest invullen! Ik ben opgegroeid met Harry Potter. Ik heb alle boeken meerdere keren gelezen in het Nederlands, alle films gezien en later ook alle boeken in het Engels gelezen. Harry Potter maakt nog steeds iets in mij los. Ik blijf het geweldig vinden.

1. Wat is je favoriete boek?

Harry Potter en de Vuurbeker is jarenlang mijn favoriet geweest. Maar ik denk dat het nu meer Harry Potter en de Relieken van de Dood is.

2. Favoriete Film?

Harry Potter en de vuurbeker denk ik, omdat daar zoveel magische dingen in gebeuren en er echt een compleet andere wereld zichtbaar wordt.

3. Minst favoriete boek?

Harry Potter en de gevangene van Azkaban.

4. Delen van boeken of film die je doen huilen?

Zowel in het boek als in de film het moment dat Perkamentus dood gaat en zijn begrafenis. 

5. Als je een relatie zou krijgen met een Harry Potter personage, wie zou dat dan zijn?

Pff.. ik heb nooit bij iemand gedacht van ja dat is een goede kandidaat. Victor Kruml dan misschien?

6. Op welke afdeling zou je komen?

Ik pas denk ik het best op Huppelpuf of Ravenklauw.

7. Zou je eerder een uil, een pad, een kat of een rat nemen?

Een kat! 

8. Favoriete personage

Dobby!

9. Minst favoriete personage

Parvati Patel

10. Wat zou je patronus zijn?

Een kat denk ik, dat is het dier waar ik het meeste mee heb.

11. Als je kon kiezen tussen de Steen der Wijzen, onzichtbaarheidsmantel of de machtige toverstok wat zou je dan kiezen?

De onzichtbaarheidsmantel. Het lijkt me geweldig om overal rond te lopen zonder dat iemand je ziet. Lekker overal kijken en gesprekken afluisteren, heerlijk!

12. Wat zou je favoriete vak zijn?

Bezweringen of transfiguratie.

13. Als je iemand uit de cast zou mogen ontmoeten wie zou dat dan zijn?

Emma Watson. Ze is een supergoede actrice, maar volgens mij ook een inspirerend mens.

14. Heb je een van de Harry Potter games gespeeld?

Ik heb ooit het eerste computerspel gehad. Heel lelijk en ik bleef constant op een bepaald punt vastzitten, maar het was toen helemaal geweldig.

15. Als je op zwerkbal zou zitten wat zou je positie zijn?

Het is dat ze geen reservespelers op de bank hebben, anders zou dat mijn positie zijn haha. Ik denk dat de zoeker dan het best is voor mij. Ik kan niet gooien, ben bang voor ballen die op me af komen en ik kan ook niet richten. Dus dan maar zoeken naar iets kleins, want ik heb wel oog voor detail.

16. Favoriete quote

Van Perkamentus: “Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.”

17. Was je blij met het einde?

Ik denk dat ik een van de weinige ben die niet zo lyrisch is over hoe geweldig Sneep opeens werd gemaakt en dat Harry hem alles vergeven heeft. Maar verder vond ik het een goed einde. Jammer, want ik had wel meer willen lezen, maar het was wel bevredigend.

18. Hoeveel betekend Harry Potter voor jou?

Harry Potter zal altijd een rol in mijn leven spelen. Ik ben ermee opgegroeid. Het waren de eerste boeken die mij lieten ervaren hoe het was om je een andere wereld voor te stellen. Ik zat middenin een gigantische hype. Het boek meteen op de eerste dag willen kopen en zo snel mogelijk lezen. Bij ieder nieuw boek of film eerst de andere delen weer lezen en kijken. Twijfelen of ik niet toevallig een dreuzel ben en dit echt is, omdat het zo geloofwaardig is geschreven. Het is lastig uit te leggen, maar dit alles heeft zoveel indruk op mij gemaakt, dat dat nooit helemaal zal verdwijnen. Want ook nu, nu de hype over is, word ik nog steeds blij van Harry Potter.

Wat vind jij van Harry Potter?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

Tags:

2 reacties op “Harry Potter tag”

  1. Wat een leuke tag zeg en super om te lezen. Die quote van Perkamentus die je citeert is werkelijk een prachtige quote en vooral heel inspirerend. Bedankt voor het delen van deze mooie tag. Ikzelf ben ook dol op Harry Potter. Door de boeken kan ik even volledig ontspannen en ontsnappen aan alles.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.