Meteen naar de inhoud

Help Lisanne leven!

Dit keer een iets andere blog dan je gewend bent van mij. Namelijk een oproep om te doneren voor een medeblogger die ernstig ziek is. Misschien ken je haar wel, Lisanne van lisanneleeft.nl. Ze heeft al jaren de ziekte van Lyme en wordt steeds zieker. 2 jaar geleden liep ik mee in haar team voor Lopen voor Lyme, maar dit keer is er een donatie actie opgezet.

Lisanne is een superlieve meid die 95% van de tijd in bed ligt. Ze heeft helse pijnen, spasmes en epileptische aanvallen. Ze wordt steeds zieker en kan in Nederland niet meer geholpen worden. Haar laatste optie is een stamcelbehandeling in Duitsland. Dat is haar kans op leven. Niet op een leuk leven, maar letterlijk op overleven. Dit is haar laatste redmiddel om de Lyme te overleven. Op haar donatiepagina lees je meer over Lisanne en de behandeling die ze nodig heeft.

Toen Lisanne nog gezond was

Op haar 13 is Lisanne gebeten door een teek. Ze heeft daarna vele verkeerde diagnoses gehad. Toen uiteindelijk de diagnose ziekte van Lyme kwam was haar lichaam al erg verzwakt. Veel behandelingen waren voor haar te zwaar. Ze wil nog één keer alles op alles zetten om de stamcelbehandeling te proberen. Ze heeft haar ouders al gevraagd om hulp bij euthanasie, maar het is zo’n vechter dat ze nog één keer alles geeft. Die kans wil ik haar niet ontnemen. Daarom hoop ik dat jullie een steentje willen bijdragen om de behandeling te kunnen betalen.

Ik heb Lisanne leren kennen door haar blog. Ze is optimistisch, sterk en denkt ook aan anderen. Ik heb heel veel bewondering voor haar en de manier waarop ze in het leven staat. Ze inspireert mij. En ondertussen heb ik haar ook beter leren kennen. Door het lopen van Lyme, maar ik heb van haar ook cadeaupakketjes mogen ontvangen toen ze vond dat ik dat kon gebruiken. Superlief, omdat ze zelf ondertussen doodziek in bed lag. En ik gun het haar zo om uit dat bed te komen. Om weer aan de slag te gaan met haar blog, creatief te zijn, naar buiten te gaan. Alle dingen waar ze nu al intens van geniet. En hoe fijn zal het zijn als ze straks een ‘normaal’  leven kan leiden. Een leven wat veel van ons voor lief nemen, maar voor haar compleet nieuw en onbekend is.

Dus daarom deze blog. Lisanne verdient het om de behandeling te krijgen. Om een kans op een leven te krijgen. €35.000 is veel geld. Maar als iedereen een kleine bijdrage levert is het haalbaar. Het maakt niet uit als je maar 5 euro kunt missen. Alle kleine beetjes bij elkaar kunnen ervoor zorgen dat Lisanne die stamcelbehandeling kan ondergaan, die mogelijk haar leven kan redden. Doneren kan hier.

Ga jij doneren?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

4 reacties op “Help Lisanne leven!”

  1. Ik zie net op die doneersite dat het doel al behaald is. Geweldig dat zoveel mensen gedoneerd hebben! Tegelijkertijd vreselijk dat het nodig is: dat ze zo ziek is en ons zorgsysteem haar niet kan helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.