Meteen naar de inhoud

Hoe gaat het? – persoonlijke update

Sinds mijn laatste update is er redelijk wat veranderd, dus tijd voor een nieuwe update! En gelukkig gaat het beter, nog niet op alle vlakken, maar over het algeheel voel ik mij weer een stuk beter dan een paar maanden geleden.

Lizzy had niet zoveel zin om met mij op de foto te gaan 😛

Werk

Een paar maanden geleden werkte ik 20 uur verspreid over 2,5 dag. Vlak na mijn update gaf ik bij mijn baas aan dat het niet goed ging en ben ik 12 uur op 2 dagen gaan werken. Op die dagen begin ik om 10 uur en stop ik om 4 uur, wat prettig is voor mijn vermoeidheid, maar ook voor mijn concentratievermogen. Omdat het nu weer beter gaat ben ik deze week weer begonnen met een halve dag meer waardoor ik vanaf nu weer 16 uur werk!

Ook de werkzaamheden gaan goed en ik krijg steeds meer vertrouwen in mezelf en durf nieuwe dingen te proberen. Ik werk nu meer dan een jaar bij dit bedrijf en voel mij nog steeds op mijn plek daar. Ik ben blij met mijn baas en zij met mij. Top dus!

Lichaam

Lichamelijk blijft het allemaal wisselend gaan. Ik train nu een tijdje bij de fysio en de pijn wordt niet minder, maar ik merk dat mijn kracht en belastbaarheid wel vooruit gaan. Het lukt mij ook beter om de pijn te accepteren en er mee om te gaan. Ik ben nog wel op zoek naar goede pijnstilling waar ik geen last van krijg, maar wat wel helpt. Zeker omdat er voor mij nu een paar maanden slecht weer aankomen, want met kou en vocht heb ik altijd meer pijn.

We zijn nog bezig met onderzoeken vanwege het flauwvallen. Volgende maand kan ik eindelijk naar het AMC om te kijken wat ze aan de lage bloeddruk kunnen doen. Ik val inmiddels wel iets minder vaak flauw, omdat ik mezelf heb aangeleerd om rustig op te staan en in het begin in de buurt van een stoel of muur te blijven, waardoor ik mezelf kan opvangen als ik echt heel duizelig word.

Dan is er ook een nieuw ‘probleem’. Ik val al een half jaar af zonder duidelijke reden. Sterker nog, ik probeer nu aan te komen, maar dat lukt niet. Ik val een kilo per maand af en dat vond ik in het begin niet heel erg. Er mocht ook wel 2 kilo af. Maar inmiddels vind ik mezelf te dun. Ik vind het niet mooi meer, mijn kleren zijn te groot en mijn heup en schouder doen pijn als ik op mijn matras lig. Tijd dus om serieus te kijken wat we er aan kunnen doen. Ik vind het nog niet ernstig genoeg om naar de huisarts te gaan, omdat ik nog geen ondergewicht heb en het niet om meerdere kilo’s per maand gaat. Wel ga ik vandaag beginnen met Nutridrink naast mijn standaard maaltijden om te kijken of dat helpt.

Mentaal

Mentaal gaat het aan de ene kant beter en aan de andere kant slechter. Na mijn vorige update had ik weer erg veel last van paniekaanvallen. Daardoor heb ik uiteindelijk besloten om een hogere dosering anti-depressiva te nemen. Dat doet zijn werk. Op vakantie had ik nog wel oxazepam nodig, omdat dat teveel stress mee brengt, maar verder ben ik zo goed als af van de paniek. Daardoor lukt het mij ook weer beter om te genieten van het leven en ga ik weer gemakkelijker de deur uit. Ik kan weer beter tegen stress en kan in die zin het leven ook gewoon beter aan.

Maar waarom gaat het dan ook slechter? Omdat ik PTSS blijk te hebben. Je weet waarschijnlijk wel dat ik 10 jaar lang gepest ben en dat ik daar nog altijd last van heb. De laatste tijd zelfs zoveel last, gecombineerd met herbelevingen en nachtmerries, dat mijn therapeut heeft besloten dat we tijdelijk stoppen met de EMDR. Het is te heftig. Waar ik eerst nog altijd het gevoel had dat ik mij aanstelde en mijn verleden achter me moest laten, blijkt het nu anders te zitten. Het was dus dermate traumatiserend dat het helemaal niet gek is dat het mij zo erg beïnvloed. We gaan nu proberen om ons te focussen op de problemen waar ik in het heden tegen aan loop en het idee is om op die manier, langzaam, het verleden ook iets te verwerken en te accepteren. Maar puur focussen op het verleden is voor nu te heftig en het lijkt ook geen resultaat te hebben.

Hoe gaat het met jou?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

4 reacties op “Hoe gaat het? – persoonlijke update”

  1. Ik vind het mooi dat je je blog begint met vertellen dat het over het algemeen beter gaat dan een paar maanden geleden. Dat je dat kunt zien. Kunt “voelen”, terwijl er nog steeds dingen zijn waar je mee zit, die je echt in de weg zitten. Mooi dat je zo kunt terugkijken en zien hoe ver je toch al bent gekomen.
    Liefs

    1. Ja het is denk ik ook wel bijzonder, omdat er feitelijk ten opzichte van de vorige update niet heel veel is wat beter gaat, maar toch voelt het beter en kan ik er beter mee omgaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.