Hoe kom je in een kerststemming?

Het is warm deze december. Ik vind dat alleen maar prettig. Ik heb nu minder pijn dan ik bij lage temperaturen zou hebben. Maar het heeft ook zo zijn nadelen. Bij warm weer denk je namelijk niet zo snel aan kerst. Hoewel wij de kerstboom al 3 weken hebben staan merk ik dat ik mij nog niet erg kerstig voel. Ik heb de meeste kerstcadeau’s al in huis en luister regelmatig een kerstliedje. Toch heb ik niet het gevoel dat kerst al over 6 dagen is. Tijd dus om in die kerststemming te komen!

Hoe kom je dan in die kerststemming? Daar heeft Westwing een oplossing voor bedacht. Ze hebben een DIY Kerstgids samengesteld waardoor je meteen in de kerststemming komt. Maak een originele kerstboom, pak je kerstcadeautjes vast leuk in of bereid je voor op een perfect gedekte tafel. Genoeg inspiratie om mee aan de slag te gaan dit weekend.

Ik was van plan om dit weekend de kerstcadeautjes in te pakken. De DIY Kerstgids komt dus precies op tijd! Ik heb standaard kerstinpakpapier in huis, maar hoe gaaf zijn de ingepakte cadeautjes op de foto hierboven? Dat is toch veel leuker om te geven en te krijgen? Helaas zijn Nederlandse kranten wat minder mooi om mee in te pakken, maar het zorgt wel voor inspiratie! Ik ga vanmiddag zeker proberen om voor iedereen minstens 1 mooi en origineel ingepakt cadeautje te maken.

En hoewel onze kerstboom al lang staat komt er binnenkort nog eentje bij. Namelijk een kerstboom van kaarten! Op de website staan nog veel meer voorbeelden van leuke kerstbomen, maar deze vind ik het leukst voor bij ons thuis. Ik weet nooit zo goed wat ik met kerstkaarten moet. Wij hebben niet heel veel ruimte om ze uit te stallen, dus meestal staan ze allemaal achter en tussen elkaar gepropt. Dan is dit natuurlijk veel leuker! We hebben nog wel een grote muur die leeg is, dus dan staat het nog gezellig ook.

Het dekken van de tafel ga ik mij niet mee bemoeien. Dat vind ik ook helemaal niet leuk om te doen. Maar op de pagina met kids DIY’s zag ik een heel leuk idee wat wel op de tafel kan staan. Het zijn kaarsenkandelaars van flessen. Heel simpel, maar wel leuker dan de standaard kandelaren. Dus misschien ga ik mij toch een beetje met de tafel bemoeien door deze kandelaars te maken en neer te zetten.

Ik weet zeker dat ik met deze DIY’s in de kerststemming kom. Jij ook?

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Westwing. Foto’s afkomstig van Westwing.nlVolg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.