Hoe verliepen mijn januaridoelen en wat wil ik in februari bereiken?

Het is eind januari dus het is tijd om de doelen die ik begin deze maand opschreef te evalueren. Is het gelukt of was het eerder een grote mislukking? Het was voor mij in ieder geval een succes om een paar doelen voor een maand te bedenken. Zo was het overzichtelijker dan de goede voornemens voor een heel jaar.

Rust
Mijn eerste doel was het nemen van rust. Dit doel is geslaagd, maar het heeft niet heel erg geholpen. Ik bleef moe, ook al sliep ik veel en nam ik rust. Ik deed niet heel veel, eigenlijk niks en toch werd het niet beter. Daarom heb ik 1,5 week geleden besloten om weer te beginnen met chlorella. Ik heb dit een maand rond de bruiloft gebruikt in de hoop dat ik genoeg energie had om de bruiloft vol te houden. Toen werkte het heel goed. Nu werkt het weer goed. Wel iets minder, maar ik neem een lagere dosis. Ik wil het nu tot rond de zomer blijven gebruiken. Je kunt er niet aan gewend raken, maar ik doe toch liever voorzichtig. Ik red het nu weer om mijn ogen open te houden en ik kan ook weer een aantal dingen doen. Dat is heel fijn, maar daarnaast blijf ik wel voorlopig rustig aan doen en naar mijn lichaam luisteren.

Duidelijkheid
Op mijn tweede doel had ik wat minder grip. Ik wilde namelijk duidelijkheid hebben omtrent mijn conversiebehandeling en daar kon ik weinig invloed op uitoefenen. Gelukkig kon mijn adviesgesprek eind januari plaatsvinden zodat ik dit doel af kon ronden. De duidelijkheid is er nu gelukkig en daar ben ik echt heel blij mee. De kliniek kan mij behandelen en dat gaan ze ook doen. Er is helaas wel een wachtlijst, dus ik ben waarschijnlijk pas in de zomer aan de beurt. Dat is jammer, maar ik heb nu in ieder geval een idee van wat er gaat gebeuren en wanneer. Ik zal volgende week een artikel schrijven met meer details.

Fotograferen
Tot slot wilde ik weer wat meer met fotografie doen. Vooral met mijn telefoon omdat ik een aantal nieuwe dingen uit wilde proberen. Ik ben er wel mee bezig geweest en ik heb alles wat ik wilde testen ook getest, maar het had beter gekund. Ik was dit doel eigenlijk een beetje vergeten en de tijd ging opeens heel snel.  Nu ik weer iets meer energie heb wil ik sowieso gaan proberen om ook buiten weer foto’s  te gaan maken.

Goed dat was januari. Wat ga ik in februari doen?

Balans
Nu ik iets meer energie heb wil ik balans proberen te vinden. Een valkuil is om meteen veel te gaan doen als je weer energie hebt. Maar omdat je dan uiteindelijk maar meer vermoeidheid wordt wil ik de balans zien te vinden. Nu heb ik nog vaak dat ik een hele dag niks doe of een dag juist druk ben en vervolgens een week niks kan doen. Niet echt balans dus. Ik wil mijn activiteiten over de week verdelen. Ik hoef niet iedere dag iets in de agenda hebben staan, maar ik kan ook gewoon iets in huis doen, winkelen, iets sociaals doen of aan de slag gaan met mijn hobby’s. Ik hoop dat als ik de balans gevonden heb ik mij ook beter ga voelen.

Iets gaan doen
Ik had moeite met het maken van langdurige afspraken zoals werk omdat ik niet wist op welke termijn mijn conversiebehandeling van start zou gaan. Daarnaast wist ik niet voor wat voor behandeling ik in aanmerking zou komen. Ik kon moeilijk werk gaan zoeken als ik een maand later opeens intern opgenomen zou worden voor een behandeling. Maar nu weet ik waar ik aan toe ben en dat werk er naast past. Oftewel, ik wil op zoek naar iets om te doen. Ik weet nog niet precies wat, maar ik vind het ook leuk om 1 dag in de week vrijwilligerswerk te doen. Zolang ik maar iets te doen heb. De dagen beginnen namelijk vrij lang te duren omdat ik mijzelf steeds minder goed kan vermaken.

No-buy-challenge
Januari was een dure maand. Maart wordt een dure maand. Daarnaast heb ik eigenlijk al veel te veel spullen. Oftewel; tijd voor een no-buy-challenge. Wat houdt dat in? Ik mag niks kopen. Wel boodschappen natuurlijk, maar geen make-up of kleren. Als ik iets heb dat op is, mascara bijvoorbeeld, kijk ik eerst hoe belangrijk het is om meteen een nieuwe te kopen of dat ik het nog kan uitstellen tot maart. Maar verder mag ik sowieso niks kopen van mijzelf. Ik ben heel benieuwd of het lukt!
Credit foto weegschaal: Da4Sal via photopin cc
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.