Meteen naar de inhoud

Hoe zorg je dat jouw eerste date beter wordt dan die van mij?

Dat mijn man en ik een relatie hebben gekregen is een wonder. Onze eerste date duurde 11 uur en hij heeft 1 glas drinken van mij gekregen. Meer niet. Gelukkig vond hij mij leuk genoeg om mij te vergeven en nog een keer af te spreken. Toen kreeg hij wel te eten en meer te drinken. Inmiddels zijn we 5 jaar verder en ben ik een betere gastvrouw geworden. Toch zal het verhaal van die eerste date mij blijven achtervolgen.

Hoe het kwam dat ik mijn man geen eten en drinken gaf? Zenuwen en geen voorbereiding. Ik had toen veel last van mijn prikkelbaardarmsyndroom, dus we hadden besloten om niet samen iets te eten. Maar toen was het zo gezellig dat hij tot middernacht bleef hangen. Door de zenuwen kreeg ik zelf geen honger of dorst, dus ik had er nooit aan gedacht dat hij misschien wel iets wilde eten of drinken. Hij durfde er niet om te vragen, dus toen hij verhongerde steeds meer. Sindsdien heb ik er voor gezorgd dat hij altijd te eten en te drinken kreeg en volgens mij heeft hij het mij inmiddels vergeven 😉

Mijn man is half Indisch en in die cultuur is het onbeleefd als je je gasten niks te eten en te drinken aanbiedt. Hij vindt het dus heel belangrijk dat ik een goede gastvrouw ben. Inmiddels is dat redelijk gelukt. Wij hebben altijd genoeg te eten en drinken in huis en ik denk er tegenwoordig ook aan om mensen iets aan te bieden als ik zelf geen honger of dorst heb.

Soms voel ik mij nog wel schuldig om de eerste date met mijn man, dus ik denk erover om die eerste date over te doen. Maar dan nu wel met eten en drinken. Zo kan ik hem laten zien dat ik nu wel de perfecte gastvrouw ben. Ik zorg voor de sfeer, maar natuurlijk ook voor een lekker diner. Westwing heeft een pagina gemaakt waarop allerlei tips staan voor een romantische avond. Je kunt er recepten vinden, maar ook een lijst met romantische films.

Ik denk dat ik onze avond zal beginnen met een paar borrelhapjes en wijn. Normaal kopen wij gewoon een willekeurige wijn, maar Westwing heeft een mini-wijngids op de website staan. Zo kan ik net doen alsof ik weet welke wijn bij een bepaald soort eten past. Daarna maak ik een lekker diner voor hem. Ik kook namelijk wel elke avond, maar het is nooit erg bijzonder. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik niet erg goed ben in koken. Ik zou dan ook extra mijn best doen voor een lekker diner. Ik zou afsluiten met de varkentjes in de modder taart, omdat ik weet dat mijn man die leuk en lekker vindt. En dan is het tijd voor een film en nog wat borrelhapjes. Ik denk dat ik daarmee onze eerste date wel goed heb gemaakt!

Hoe ziet jouw perfecte romantische avond er uit?

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Westwing.Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

3 reacties op “Hoe zorg je dat jouw eerste date beter wordt dan die van mij?”

  1. Haha, wat grappig om te lezen en mooi dat je hebt bij geleerd ;-). Mijn eerste date met mijn vriend was ook niet zo heel boeiend. Gelukkig toen “de date voorbij was” nog gezellig staan kletsen een paar uur. Was de spanning er af :-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.