Jullie antwoorden en mijn beslissingen

Bijna een maand geleden vroeg ik wat jullie graag op Sugarframe willen zien, omdat ik wat blogtwijfels had. Ik wist zelf niet goed wat ik wilde, dus ik hoopte dat ik met jullie input keuzes kon maken. En dat klopte! Ik kreeg veel (lieve!) reacties op mijn vragenlijst en ik weet nu meer wat ik wil met mijn blog.

Ik stelde eerst wat algemene vragen, zodat ik kon zien of mijn doelgroep nog hetzelfde was. Dat kwam redelijk overeen. Fijn om te weten, want dat helpt mij ook weer met het bepalen van onderwerpen. Daar hebben jullie trouwens ook mee geholpen, omdat ik daar naar gevraagd heb. Ik was ook benieuwd of jullie voorkeur hadden voor hoe vaak ik ga bloggen en wat ik op social media deel.

De meesten van jullie maakt het niet uit op welke dag ik een blog online zet. Ik ga dus ook geen rekening houden met bepaalde dagen. Er is een verschil tussen dinsdag en zaterdag qua bezoekersaantallen etc, maar ik heb geen zin om daar rekening mee te houden. Daar vind ik de verschillen te klein voor. Qua frequentie kijk ik naar wat op dat moment haalbaar is. Een paar gaven aan graag meerdere keren per week een nieuwe blog te willen lezen (bedankt voor de eerlijkheid!) en ongeveer de helft zou één blog per weer willen zien. Mijn streven was ook 1x per week, maar dat lukt nu niet goed door alles wat ik voor school moet doen. Dat zal dus variëren. In rustige periodes kan ik vaker bloggen, dus dan red ik misschien wel 1x per week.

Ik vroeg naar de onderwerpen die jullie leuk vinden om het lezen en veruit de meesten willen lezen over mij persoonlijk en over mijn leven met chronische ziektes. Ook DIY’s en blogs over mijn studie zijn favoriet bij jullie. Goed om te weten dat ik de focus wat dat betreft niet hoef te verleggen! Wat mij opviel was dat jullie ook enthousiast zijn over blogs over boeken en reviews. Ik dacht dat die niet zo populair waren. Maar dan blijf ik daar ook gewoon lekker over schrijven!

Naast onderwerpen in het algemeen was ik ook benieuwd of jullie de serie Achter de schermen terug wilden zien. Als alternatief vroeg ik of ik meer van mijn dagelijks leven zou delen op mijn Facebookpagina en Instagram. De reacties waren wisselend. Sommigen waren erg enthousiast over Achter de schermen en anderen wilden liever meer op Facebook en Instagram zien over mijn leven. Ik heb daarom besloten om het beide te doen. Één keer per maand Achter de schermen om mijn blog en tussendoor wat berichten over mijn dagelijks leven op social media (als ik het niet vergeet, haha).

Als laatste wil ik nog even met jullie delen waarom jullie mijn blog lezen. Gewoon omdat ik er blij van word! Veel gaven aan dat ik persoonlijk schrijf, alsof je een appje van een vriendin leest ipv een blog. Ook vinden jullie mijn blogs leerzaam, herkenbaar en inspirerend. Daar doe ik het voor!

Heel erg bedankt voor jullie input! Ik heb weer zin om te bloggen en ga proberen dit regelmatig te doen naast het studeren.
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.