Meteen naar de inhoud

Kaneel suiker cakejes

  • door

Nu het winter is wilde ik iets bakken wat bij de winter past. Ik vond veel recepten met drank, maar daar houd
recept kaneelcakeik niet van. En toen vond ik een recept met kaneel. Kaneel en suiker, perfecte combinatie! Het was echter een Amerikaans recept. Geen probleem, maar zij gebruiken ‘cups’ i.p.v. grammen. Gelukkig had ik laatst ‘cups’ gekocht dus die kon ik ook meteen uitproberen.
Omdat niet iedereen Engelse recepten kan lezen en ook niet iedereen ‘cups’ in huis heeft heb ik besloten om dit recept te vertalen en hier te delen. Het zijn namelijk te lekkere cakejes om niet te delen.

Dit is het originele recept en hieronder staat mijn vertaling:

Ingrediënten:
– 1 groot ei
– 5 eetlepels roomboter
– 1/4 cup kristalsuiker of  50 gram kristalsuiker
– 1/4 cup bruine basterdsuiker of 45 gram bruine bastersuiker
– 1,5 theelepel vanille extract
– 3/4 cup karnemelk of 180 ml karnemelk
– 1, 1/4 cup bloem of 160 gram bloem
– 2 theelepels kaneel
– 1,5 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel nootmuskaat

In plaats van de karnemelk kan je ook gewone melk gebruiken. De smaak verandert hier iets door, maar de cakejes mislukken niet.

Daarnaast heb je voor de topping nog het volgende nodig:
– 1,5 eetlepels roomboter
– 1/4 cup kristalsuiker of 50 gram kristalsuiker
– 1 tot 2 theelepels kaneel


Om te beginnen kun je minicakejes maken of het ‘normale’ formaat gebruiken. Afhankelijk van het formaat dat je kiest is dit recept geschikt voor 24 minicakejes of 12 ‘normale’ cakejes. Daarnaast kan je de cakejes in cupcakepapiertjes bakken of het beslag rechtstreeks in de vorm gieten. Omdat ik meerdere ladingen cakejes ging maken heb ik gekozen voor de cupcakepapiertjes, omdat dit sneller en gemakkelijker werkte. De cakejes zijn echter vrij nat, waardoor het lastig is om de cupcakepapiertjes los te maken. Indien mogelijk zou ik dan ook aanraden om de cakejes te maken zonder papiertjes. Je kunt dan ook het kaneelsuikerlaagje over het hele cakeje strijken in plaats van enkel de bovenkant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Werkwijze

– Verwarm de oven voor op 180 graden– Doe de ei, boter (op kamertempratuur), suiker en vanille extract in een kom en mix dit door elkaar tot het een gebonden substantie is- Voeg de karnemelk toe en mix kort
– Voeg tot slot de bloem, bakpoeder, nootmuskaat en kaneel toe en mix kort op lage snelheid tot alle ingrediënten goed gemixt zijn
– Gebruik een grote lepel om de mix in de bakvorm te gieten. Vul de vormpjes tot driekwart
– Afhankelijk van het formaat zet je de bakvorm 12 minuten (minicakejes) of 30 minuten (‘normale’ cakejes) in de oven. Prik een sateprikker in de cakejes, als de prikker droog uit het cakeje komt zijn ze goed
– laat de cakejes afkoelen voor je met de topping aan de slag gaat
– Pak twee kommen. Smelt in een kom de boter. Gebruik de andere kom om de suiker met het kaneel te mengen
– Je kunt er voor kiezen om de cakejes in de gesmolten boter te dopen, maar je kunt ze ook met een kwastje insmeren
– Dip vervolgens het cakeje in het suikerkaneelmengsel of strooi dit over het cakeje heen
– Eetsmakelijk!




Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.