Koken, bloemen, apenmama, Louis Theroux en back-uppen

Nog 4,5 maand om nog 44 doelen te behalen. Er zijn al zeker 10 doelen die ik niet ga halen. Maar de komende maanden ga ik hard werken om zoveel mogelijk doelen alsnog af te werken! Voorlopig heb ik in ieder geval weer 5 doelen behaald en kan ik jullie dus weer een update geven.

39. 5 nieuwe recepten koken
10-10-13: Woknoedels met broccoli en cashewnoten
14-07-14: Gewokte aardappeltjes met boontjes en vegetarisch gehakt
17-07-14: Ajam Paniki
23-09-14: Rendang
15-12-14: Geroerbakte spruitjes met spekjes
Mijn man en ik zijn allebei moeilijke eters. Er zijn weinig dingen die we allebei lekker vinden. Daarom kook ik vrijwel altijd hetzelfde. Daarnaast vind ik het fijn om op de automatische piloot te koken en niet naar een recept hoef te kijken. Toch leek het mij fijn om een paar  nieuwe recepten te leren, omdat het samenstellen van een weekmenu iedere keer weer een uitdaging is. Niet alle recepten waren een succes, maar bijvoorbeeld de noedels met broccoli en cashewnoten eten we nu regelmatig. En het is ook heel gemakkelijk. Toch wel fijn dus om af en toe een nieuw recept te leren!

 78. Aap adopteren
08-01-15: Dit klinkt misschien als een stom doel, maar het is iets wat ik al een paar jaar wil. Ik heb een obsessie voor apen. Ik vind ze geweldig. Afgelopen seizoen heb ik een abonnement gehad op de Apenheul en ik ben er 4 of 5 keer geweest. Heerlijk! De hele dag tussen de apen zitten en mooie foto’s maken. Klinkt simpel, maar ik word er zo gelukkig van. In apen herken ik zoveel van mezelf dat ik het gewoon fijn vind om naar ze te kijken.
Een paar jaar geleden ben ik ook donateur geworden van Stichting AAP. Dit is een stichting die apen opvangt die over het algemeen een slecht leven hebben gehad. Vaak komen de apen bij particulieren vandaan, zijn ze zwaar getraumatiseerd en hebben ze ziektes zoals diabetes door het mensenvoedsel dat ze gekregen hebben. Ik vind dat AAP heel goed werk levert en ik weet ook zeker dat mijn geld goed gebruikt wordt. Naast donatie kan je ook een aap adopteren. Ik kwam daar tijdens mijn studie achter. Ik had toen geen geld, maar ik nam mezelf voor om een aap te adopteren zodra ik een baan had. Helaas kwamen daar een paar chronische ziektes tussendoor. Ik wilde graag een chimpansee adopteren, maar dat is 35 euro per maand. Dus ik besloot om gewoon nog wat langer te wachten omdat er vast wel een tijd met werk aan kwam. Maar na lang denken heb ik besloten dat ik nu gewoon een klein aapje ga adopteren. Ik kan wel blijven wachten, maar wie zegt dat ik over niet al te lange tijd weer werk ga vinden? Dus daarom maar gewoon een lief, klein, schattig aapje. Ook heel leuk!
Vanaf nu ben ik dus een van de adoptieouders van Kimimela, het witoorpenseelaapje. Ze is nu 5,5 jaar oud en komt bij een louche Spaanse fokker vandaan. Ze is haar staart verloren, maar ze is een kleine vechter. Momenteel zit ze alleen in een verblijf, maar AAP zoekt naar een geschikt maatje. Door de adoptie kan AAP haar verzorging bekostigen en krijg ik 2x per jaar een update over Kimimela en mag ik haar bezoeken als ik een rondleiding bij AAP volg. Iets wat ik zeker ga doen in de toekomst!

80. Back-up maken van mijn computer
05-01-15: Dit is gelukt. Ik had al veel op een externe schijf staan toen ik mijn laptop niet meer gebruikte en alleen nog achter de iMac zat. Maar inmiddels staan ook al mijn bestanden van de iMac op die externe schijf. En aangezien daar een back-up schijf aan gekoppeld is zullen mijn bestanden niet zo snel kunnen verdwijnen als 1 van die 2 schijven kapot gaat. Fijn gevoel, want het is al vrij vaak gebruikt dat ik bestanden kwijt raakte.

88. Een maand lang verse bloemen in huis hebben staan
26-12-15: Ik houd van bloemen, maar ik koop ze niet zo vaak. Daarom bedacht ik dit doel. Ik zag er alleen een beetje tegenop, omdat ik dan 4x achter elkaar bloemen moest kopen, aangezien bloemen meestal niet langer dan een week staan. Geen heel goedkoop doel dus. Gelukkig had ik mazzel. De bloemen die bij onze bruiloftceremonie stonden hebben we thuis neergezet. Het waren gewoon simpele gerbera’s, maar ze hebben 2 weken gestaan! Toen kreeg Leroy een bos bloemen voor zijn nieuwe baan. Daarna kreeg ik bloemen van mijn moeder en uiteindelijk kreeg Leroy weer bloemen voor zijn verjaardag. Oftewel; ik heb dit doel gehaald  door maar een keer zelf bloemen te kopen. Dit doel is dus makkelijker geworden dan ik van te voren dacht.

93. Alle documentaires van Louis Theroux kijken
05-01-15: Ooit had ik een paar documentaires van Louis Theroux gezien, maar ik heb er daarna nooit meer aan gedacht. Toen ik voor mijn documentairedoel weer een documentaire van Louis zag realiseerde ik mij dat ik hem wel goed vond en dus als doel al zijn documentaires kon kijken. Pas na het bedenken van dat doel kwam ik erachter dat hij vrij veel gemaakt heeft (49). Ik ging meteen van start, maar na een tijdje vergat ik dit doel. De afgelopen paar weken heb ik dus bijna iedere dag (een deel van) een documentaire gekeken om mijn doel te kunnen halen. En het is gelukt. Waar ik achter kwam is dat ik vooral zijn latere documentaires goed vond en een paar in het begin waarvan ik het onderwerp boeiend vond. Er zaten vrij veel onderwerpen tussen waar ik niks mee heb, waardoor ik de documentaire ook een stuk minder boeiend en minder goed vond.
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.