Meteen naar de inhoud

Lekker slapen in de zomer

Er zijn steeds meer warme dagen; heerlijk! Maar ik vind dat ‘s nachts minder prettig. Het is te warm om onder een dekbed te slapen en een laken vind ik niet lekker liggen. Het is ieder jaar weer een strijd en ik slaap altijd slecht als het warm is. Sinds de verhuizing is het nog erger. Ik slaap onder een schuin dak en het is daar al snel heet. Gelukkig heb ik nu een oplossing gevonden en slaap ik tijdens de warme nachten ook goed.

Ik zet altijd in de avond mijn ramen tegen elkaar open. Dan koelt het al iets af, maar nog niet genoeg. Daarom zet ik ook altijd de ventilator aan, maar ook dat is niet optimaal. Het dekbed waar ik onder sliep was nog steeds te warm. Ik heb een vier-seizoenen dekbed. In de zomer slaap ik onder 1 deel, maar dat is nog vrij dik. Dankzij de Dekbed Discounter weet ik nu dat er een dunner dekbed is; een zomerdekbed. Ik mocht een aantal producten uitproberen, dus ik heb met plezier het zomerdekbed geprobeerd. Zeker met het leuke vrolijke dekbedovertrek dat ik uitgekozen heb!

Als ik in bed lig vind ik het fijn om iets van gewicht op mijn lichaam te voelen. Een laken of een lege dekbedhoes is dus veel te licht. Het zomerdekbed is lichter dan een normaal dekbed, maar het heeft voldoende gewicht. Daarnaast is het lekker fluffy en zacht. Ik vind het heerlijk om onder te slapen. Doordat het niet zo dik is, is het ook niet te warm. Perfect dus! In combinatie met mijn hoofdkussen (die ik al jaren heb) waar een coolpad in zit, heb ik het niet meer te warm in de nacht.

Ik heb ook een nieuw hoeslaken geprobeerd. Deze heeft een verkoelend effect. Ook heel fijn voor de zomer! Ik heb een extra hoog matras, waardoor niet ieder hoeslaken past. Dat is lastig, maar wel nodig, omdat ik door het hoge matras minder pijn krijg. Dat zorgt er ook voor dat ik goed slaap, hoewel dat niet uitmaakt of het zomer of winter is. Maar een goed matras is natuurlijk wel de basis. En sinds kort kan je op Dekbed Discounter matrassen kopen. In allerlei vormen en maten, zodat er altijd een matras tussen zit dat aan jouw eisen voldoet.

Tot slot heb ik deze vrolijke dekbedovertrekset gekozen om over mijn zomerdekbed te doen. Ook die ligt lekker zacht, het is gemaakt van een heerlijk stofje. Dus ik ben helemaal blij met deze combinatie! Ook is deze overtrekset 2 meter 20. Ideaal, want daardoor kan ik het instoppen onder mijn matras, wat meestal niet lukt omdat ik een boxspring heb. Maar de kleuren vind ik het leukst! Niet alleen voor in de zomer, maar ook voor de winter om alles wat vrolijker te maken.

Dit artikel betreft een samenwerking.

Hoe zorg jij dat je in de zomer goed slaapt?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

6 reacties op “Lekker slapen in de zomer”

  1. Ik dacht dat een zomerdekbed hetzelfde was al 1 helft van een 4seizoenen dekbed. Ik ga dan toch maar eens kijken denk ik, want ik heb het heel warm gehad de laatste nachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.