Lentekriebels

Dit weekend was het heerlijk lenteweer, en dat was te merken! Iedereen kwam weer uit zijn winterhol en genoot van het weer. Ikzelf ook. Hier heb ik zo lang op gewacht! De eerste dagen van de lente maken mij altijd intens gelukkig. En ik heb het idee dat dat voor iedereen geldt.

Het eerste wat ik merk is hoe ik wakker word. Ik zie de zon door de luxaflex schijnen en hoor de vogeltjes fluiten. Ik heb normaal geen ochtendhumeur, maar ik merk dat ik met dit weer toch een stuk vrolijker en gemakkelijker wakker wordt. Wij hebben altijd het raam open met douchen en in de winter heb ik het dan koud met afdrogen. Dat is nu niet meer zo. Dus ik kan mezelf heerlijk relaxed afdrogen. Vervolgens ruik ik de frisse lucht beneden, omdat mijn man het raam in de woonkamer al open heeft gezet. Ik zie de zon in de tuin schijnen dus besluit buiten te gaan ontbijten, terwijl ik geniet van alle lentegeluiden.

Ik hoor dat de wereld weer tot leven komt. Ik hoor vogels, zie veel katten buiten lopen, merk dat al mijn buren buiten zijn. Ik hoor hoe iemand zijn auto uitgebreid schoonmaakt. Meerdere mensen zijn in de tuin aan het werk. Kinderen spelen weer buiten. Ik realiseer mij weer hoe het is om buiten te zijn en geluiden van anderen te horen.

Ik zie hoe onze magnoliaboom vol in de knop staat, sommige knoppen komen zelfs bijna uit! In de border krijgen de verdorde planten weer groene blaadjes. De bollen beginnen al uit te komen en de eerste krokussen staan zelfverzekerd in de zon te stralen. Als ik boven uit het raam kijk zie ik overal was drogen in tuinen. Mensen lappen hun ramen. Hebben de slaapkamerramen wagenwijd open staan en laten het dekbed luchten.

Onderweg in de auto zie ik de eerste mensen op het terras zitten. Op straat lopen meerdere mensen met hun zonnebril op. De parkeerplaats van het tuincentrum staat helemaal vol. Ik zie karren vol met planten voorbij komen, terwijl de kinderen vrolijk over straat rennen. In het natuurpark is het spitsuur. Waar je in de winter in stilte kunt lopen, loop je nu samen met 100 andere mensen in het bos. Honden springen alle kanten op, gezinnen lachen.

Het is weer lente. Iedereen komt weer tot leven en geniet van het weer. Ik ook. Het is weer het begin van de betere dagen.

Heb jij ook lentekriebels?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

5 gedachten over “Lentekriebels”

  1. Heerlijk he dat je de lente er nu echt aan voelt komen? Ik word zo blij van de vrolijke vogels en eindelijk weer met de deur open slapen. Gisteren zelfs op het balkon gezeten, heerlijk!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.