Leuke dingen #2 – handlettering special

Deze maand mag ik niets kopen vanwege mijn no buy chalenge, maar gelukkig had ik nog wat spullen in huis om jullie te laten zien! En weet je wat het extra leuk maakt? Het zijn allemaal creatieve dingen!

Ecoline brushpennen

De ecoline brushpennen heb ik al een tijdje. Sterker nog, ik had ze net binnen toen ik de vorige Leuke dingen schreef. Maar ik wilde ze eerst proberen voor ik kon beslissen of ze wel echt leuk waren. Ik had namelijk ook al brushpennen van de Action geprobeerd en dat werkte voor geen meter voor mij. Deze brushpennen werken prettiger, maar het is alsnog flink oefenen! Het idee bij een brushpen is dat je er hard op drukt als je een lijn naar beneden maakt (die wordt dan dik) en licht drukt als je omhoog gaat (dan wordt de lijn dun). Leuke theorie, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoe lichte druk ik ook gaf, mijn lijnen bleven dik. Maar na flink wat oefenen is het gelukt. Nog niet alle lijnen zijn zoals ik wil, maar er zit vooruitgang in!

Handlettering worksheets

Omdat ik wilde oefenen ben ik op zoek gegaan naar worksheets. Het liefst worksheets waarbij ik de lijnen gewoon kon overtrekken om er wat handigheid in te krijgen. Die vond ik bij Happy ever crafter. Ik had al een aantal andere worksheets gedownload, maar deze was lekker compleet. Het heet Show me your drills en het idee is dat je 7 dagen een andere lijn oefent. Dat herhaal je vervolgens 4 weken. Het overtrekken wordt steeds minder en je moet steeds meer zelf doen. Dat vind ik een prettige techniek. Inmiddels heeft ze ook een workbook gemaakt om echte letters te gaan oefenen. Die heb ik dus ook maar meteen gekocht, zodat ik verder kan oefenen als ik klaar ben met de drills.

Overtrekpapier

De Show me your drills worksheets zijn vrij veel pagina’s. De printer was dus niet zo blij met mij. Omdat ik het zonde vond om elk papier maar 1x te kunnen gebruiken kwam ik met een oplossing. Overtrekpapier! Je kunt speciaal papier kopen bij de Bruna, maar ik kocht bij de Hema gewoon een rol patroonpapier. Dit wordt gebruikt bij het maken van kleding, maar je kunt er ook prima mee overtrekken. Voor 2,50 krijg je een rol van 50 cm breed (2 a4tjes dus) en 10 meter lang. Het enige nadeel is dat je zelf vellen moet knippen die  op je papier passen, maar dat heb ik er wel voor over. Zo kan ik voor weinig geld toch vaak oefenen met mijn brushpens.

Tombow Fudenosuke

Toen ik net begon met oefenen met de ecoline brushpens vond ik het lastig dat de punt van de stift zo flexibel is. Nog steeds trouwens, dat zorgt al snel voor te dikke lijnen. Ik las veel over de Tombow Fudenosuke hard tip. Dit is sowieso een dunnere brushpen, dus je kunt er gemakkelijker kleine teksten mee maken. Daarnaast is de punt, zoals de naam al doet vermoeden, vrij hard. Die wilde ik graag proberen! Het is een Japanse pen en in Nederland niet zo gemakkelijk te verkrijgen. Dus ik heb hem uiteindelijk op eBay gekocht, maar er zijn ook een aantal Nederlandse webshops die ze hebben. Ook deze pen is weer even oefenen, maar een harde stift maakt het wel een stuk gemakkelijker!

Welke leuke dingen heb jij recent ontdekt?

Dit artikel bevat affiliatelinksVolg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

9 gedachten over “Leuke dingen #2 – handlettering special”

  1. Die Ecoline Brush Pen set lijkt me zo fijn. Ik denk dat ik me binnenkort ook maar eens aan handlettering waag. Het lijkt me zo relaxerend én fijn om je eigen inspirational quotes, verjaardagskaartjes e.d. te kunnen maken – al zal ik ook behoorlijk moeten wennen aan dat hele dunne lijn/dikke lijn-gebeuren. O:-)

    Beantwoorden
    • Het is superleuk om te doen ja! Je kunt ook handletteren met gewoon fineliners, dat is al gemakkelijker. En het koste mij vrij veel tijd om een beetje verschil tussen de lijnen te krijgen bij brushpennen, maar er zijn ook mensen die het na 2x oefenen al redelijk onder de knie hebben

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.