Leuke dingen #3 – van alles wat

Sinds de laatste Leuke dingen heb ik weer een aantal leuke dingen verzameld, dus ik vond het tijd voor een nieuwe Leuke dingen! Ik denk dat dit ook meteen de zin is waarin iemand het vaakst leuke dingen heeft gezegd haha. Vorige keer had ik een handlettering thema. Vandaag is het van alles wat. Gewoon allerlei leuke dingen!

Laat ik beginnen met iets wat je ook al op mijn verlanglijstje voorbij hebt zien komen; lampjes voor op mijn camera. Het was onmogelijk om dit goed te fotograferen, dus ik zal proberen uit te leggen wat het is. Er zit een module aan die je op de flitsschoen van je camera kunt draaien. Uit die module komen 3 led-lampjes aan flexibele armen. Alle drie die lampjes kan je afzonderlijk van elkaar aan zetten en dimmen. Ook zitten er 4 soorten kleurenfilters bij en een soort tuutjes waarmee je het licht kunt bundelen. Ik heb ze nog niet zoveel gebruikt, maar volgens mij zijn ze vooral ideaal voor macrofotografie, wat ik in de zomer vaak doe.

Als ik handletter maak ik eerst een schets en als ik daar tevreden mee ben trek ik het over met carbonpapier op het papier waar ik het uiteindelijk resultaat op wil hebben. Dat vind ik fijn werken, maar op wit papier moet je heel voorzichtig zijn met carbon. Als je er iets te hard op leunt of mee schuift kan er een vlek op het papier komen. Dat vond ik niet handig. Daarom heb ik op AliExpress deze lichtplaat gekocht. Zo kan ik mijn schets overtrekken zonder met carbonpapier te hoeven werken. Ideaal!

Toen wij vorig jaar op vakantie waren in Amerika kocht ik een Lady Speed Stick. Ik heb nog nooit zo’n fijne deodorant gehad! Ik baalde enorm toen hij op was. In Nederland is hij niet heel erg goed verkrijgbaar en betaal je vaak hoge verzendkosten. Dus toen mijn man deze maand naar Amerika ging heb ik hem opgedragen om Lady Speed Stick voor mij mee te nemen. Ik vroeg om 4 en ik kreeg er 8! Kan ik voorlopig weer lekker ruiken!

Iets anders wat mijn man meenam uit Amerika waren 2 (!) paar All Stars. Ik had een rood paar waarvan de gaten in de stof zaten. Zo afgedragen waren ze. Dus nu heb ik weer 2 paar waar ik fatsoenlijk mee over straat kan. Kobaltblauw is 1 van mijn favoriete kleuren dus dat is perfect. En het bordeaux rood vind ik geweldig, omdat ik dan bij iedere broek kan dragen en het iets minder opvallend is dan mijn oude rode paar.

Tot slot iets waar ik al over geschreven heb; Mijn Bullet Journal! Ik heb inmiddels de opzet voor de maand mei klaar en ik kan niet wachten tot ik hem eindelijk in gebruik kan gaan nemen! Ik ben nog steeds heel blij dat ik dit boek gekocht heb.

Deze blog bevat affiliatelinks.



Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

6 gedachten over “Leuke dingen #3 – van alles wat”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.