Mijn dromen

In de blog over mijn doelen van deze maand gaf ik het al aan. Ik wil graag aan mijn dromen gaan werken. En vandaag ga ik jullie vertellen wat die dromen zijn. Nu zijn het er meer, maar dit zijn de dromen waar ik het over had. Drie dromen die allemaal te maken hebben met een eigen onderneming. Dromen waardoor ik misschien zelfs financieel onafhankelijk kan worden van het UWV.

Webwinkel

Laat ik beginnen met het makkelijkste en concreetste; ik wil al jaren een webwinkel beginnen. Een paar jaar geleden heb ik ook al veel voorbereid om ermee te beginnen, maar dat ging uiteindelijk toch niet door omdat mijn conversiestoornis in de weg zat. Maar de wens is nooit verdwenen. Sterker nog, het is alleen maar sterker geworden. Waar het mij vroeger nog leuk leek om een winkeltje te hebben, ik het een paar jaar geleden als tijdverdrijf wilde doen is het nu echt een droom.

Het is veel werk en er komen ook lastige dingen bij kijken zoals het inkopen van producten, maar over het geheel lijkt het me superleuk om een webshop te hebben. Ik zie al helemaal voor me welke spullen ik wil verkopen. Hoe ik de bestellingen mooi inpak en verstuur. Hoe ik tussendoor op markten en braderieën sta. Het is nog lang niet zo ver, maar het beeld is al helder.

Ervaringsdeskundige

Een andere droom is om iets te doen als ervaringsdeskundige. Dat is nu vooral nog een heel vaag iets in mijn hoofd, maar het lijkt me heel mooi. Of dat nou enkel op het gebied is van mijn conversiestoornis, of als chronisch zieke in het algemeen maakt mij niet zoveel uit. Op dit moment wordt er vooral in de GGZ gebruik gemaakt van ervaringsdeskundigen, maar het komt ook steeds meer in de rest van de medische wereld.

Ik ben geen arts en mijn ervaringen zijn niet het antwoord, maar het lijkt me fijn om mensen in vergelijkbare situaties te kunnen helpen. Door ze mijn ervaring te vertellen, door een luisterend oor te bieden, door er gewoon te zijn.

Hoe ik dit voor me zie weet ik nog niet. Ik weet dat er opleidingen en cursussen zijn, maar dat is niet verplicht volgens mij. Het kan als baan, als vrijwilliger en als ZZP’er. Het kan met verschillende doelgroepen. Er is zoveel mogelijk dat ik niet weet wat het best bij mij past. Maar ik weet wel dat ik er in de toekomst iets mee wil. Maar eerst ga ik verder werken aan mijn eigen herstel.

Lezingen en workshops

Mijn derde droom is pas sinds 2 jaar concreet, maar eigenlijk heeft het altijd al in mij gezeten. Ik wil lezingen en workshops over verschillende onderwerpen geven. Op de basisschool vond ik het geven van een spreekbeurt al leuk en later was ik ook altijd degene die bij groepsopdrachten aanbod om de presentatie te geven. En lesgeven zit ook wel in mij. Ik hielp mijn moeder regelmatig op school (ze is juf) en ik ben zelf niet voor niets 2x met de PABO begonnen.

Dit idee is concreter dan mijn ervaringsdeskundigendroom, maar nog lang niet klaar om mee te starten zoals de webshop. Ik moet eerst voor mezelf helder hebben waar ik precies lezingen en workshops over wil geven. Sowieso over ziek zijn, dus eigenlijk als ervaringsdeskundige, maar ik wil meer. Ik wil niet alleen mijn ervaring, maar ook mijn kennis overbrengen. Dus bijvoorbeeld workshops social media of misschien zelfs workshops bloggen. Die moet ik eerst uitwerken, dus dit is echt iets voor de toekomst, maar ik ben er wel mee bezig op de achtergrond.

En nu?

Je zou zeggen dat ik nu genoeg materiaal heb om mee aan de slag te gaan. Om de webshop vast te bouwen, ondernemingsplannen schrijven, acquisitie. Dat komt ook allemaal wel, maar niet meer deze maand. Ik heb uitgezocht wat de voorwaarden zijn vanuit het UWV en wat dingen opgezocht over de algemene regelgeving en daar laat ik het deze maand bij. Ik schrijf losse ideeën wel op en denk na over een naam, maar ik ga niet keihard werken.

Op dit moment ben ik een beetje aan het instorten. Ik gaf het al aan in mijn laatste persoonlijke update, maar het gaat eerder slechter dan beter nu. En ik weiger om weer zover over mijn grenzen te gaan dat ik mezelf alleen maar zieker maak. Ik doe er alles aan om mij weer beter te voelen en om de rust te pakken. Ik wil ook 20 uur in de week blijven werken, dus in de rest van de tijd moet ik goed op mezelf letten. De dromen wachten wel tot ik me weer beter voel.

Wat zijn jouw dromen?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

10 gedachten over “Mijn dromen”

 1. Klinkt als een leuke uitdaging, die dromen van je! Lijkt me wel lastig om daarmee echt je brood te kunnen verdienen, dat duurt even voordat je dat hebt opgebouwd. Maar goed, daar zijn dromen voor!
  Ik heb op het gebied van werk geen dromen, heb al een droombaan. 😉 Maar ik wil me nog wel verder ontwikkelen op het gebied van dans en schrijven. Optreden voor volle zalen, misschien ooit een boek schrijven, dat soort dingen.

  Beantwoorden
  • Klopt dat gaat inderdaad wel een tijdje duren als het überhaubt lukt. Maar het scheelt dat ik er naast wil blijven werken en het ook niet noodzakelijk is. Maar het zou fijn zijn als het me wel gaat lukken!
   Fijn dat je al een droombaan hebt! En verder ontwikkelen is ook altijd fijn!

   Beantwoorden
 2. Dat zijn prima dromen! Ik zou graag een eigen piercing shop willen beginnen, of wedding planner worden voor alternatieve bruiloften.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.