Mijn favoriete series uit de jaren 90

Ik ben opgegroeid in de jaren 90 en ik heb toen heel veel series gekeken. Sommige series keek ik meer omdat het bewoog en tijddodend was, maar ik had ook veel favoriete series. Van sommige series kan ik zelf het beginliedje nog woord voor woord meezingen. Vandaag deel ik een paar van mijn favoriete series uit mijn jeugd met jullie.

Dino baby’s

Laat ik maar meteen beginnen met een serie waarvan ik het liedje nog kan dromen. Sterker nog, als ik er aan denk hoor ik het liedje al in mijn hoofd. De serie zelf was wel grappig, maar later werd ik vooral nog enthousiast van het intro. Het is volgens mij een serie waar mijn ouders helemaal gek van werden.

Land van ooit

Vroeger had je het Land van ooit, een pretpark waarin kinderen de baas waren. Ik vind het echt jammer dat het park failliet is, want ik vond het heel leuk! Maar gelukkig hadden ze ook een tv serie over de personages in het park. De liedjes van Kloontje het reuzekind en Sap de aardwortel zal ik nooit vergeten. Het is een mooie herinnering aan het park.

Ovide en zijn vriendjes

Deze serie sloeg helemaal nergens op. Een eiland met vreemde dieren en tv’s die uit de grond omhoog schoten. Toch weet ik nog dat ik het heerlijk vond om dit te kijken vroeger. Het was verder een typisch verhaal van goed tegen slecht waarbij goed altijd won. Maar het bleef leuk!

Droomshow

Vroeger had je de Droomshow en daar wilde ik altijd aan mee doen. Ik oefende iedere aflevering met snel drukken op de eend (hoewel ik geen eend had natuurlijk) en antwoord geven zodat ik geen derrie over mijn hoofd zou krijgen. Ik heb me nooit opgegeven, maar dat is slechts een klein detail.

Kippenvel

Dit is op randje aangezien de eerste aflevering in 1999 werd uitgezonden. Toch vond ik dat deze bij mijn lijst moest. Ik was namelijk fan van de boeken en was dolblij toen er ook een tv-serie kwam. Ik heb iedere aflevering minstens 1x gezien. Deze aflevering kan ik mij ook nog heel goed herinneren.

Troetelberen

We gaan van iets engs naar iets schattigs; de troetelberen! Ik keek dit vooral als ik ziek was. Ik kan me nog herinneren dat mijn moeder dan een videoband uit de videotheek voor me haalde. En ik hoorde net opeens dat de Leeuw dezelfde stem heeft als Dommel (ook een serie die ik leuk vond!). Was jullie dat al eens opgevallen?

Dag Sinterklaas

Hoewel je in Nederland ook series rondom Sinterklaas had bleef deze Belgische serie toch mijn favoriet. Ok al vond ik de Nederlandse Sinterklaas veel leuker en liever. Ik vond het leuk om dit te zien. Ik heb hier ook echt alle afleveringen van gezien. Ook toen ze voor de 4e keer herhaald werd. Zelfs toen ik er al veel te oud voor was.

Samson en Gert

Ook Samson en Gert hoort bij mijn jeugd. Ieder weekend keek ik weer een nieuwe aflevering. De laatste tijd heb ik er weer vaak aan gedacht vanwege Gerts optreden bij K3 zoekt bij K3. Ook deze serie heb ik gekeken toen ik er al veel te oud voor was. Het bleef leuk. Als ik het nu overdag voorbij zie komen zou ik er ook gewoon weer naar kijken hoor!

Wat is jouw favoriete serie uit je kindertijd?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

6 gedachten over “Mijn favoriete series uit de jaren 90”

 1. Ja! Samson en Gert, en dag Sinterklaas! Die vond ik ook leuk om te kijken! Van het land van Ooit had je een cd, die je helemaal grijsgedraaid hebt. En Dinobaby’s vond ik niet zo erg. Waar ik helemaal gestoord van werd dat was cow and chicken, en Dexter

  Beantwoorden
 2. Wauw, van dit lijstje ken ik alleen Samson & Gert en dat vond ik eigenlijk nooit zo leuk om te kijken. Zelf keek ik altijd úren naar Totally Spies, dat vonden mijn zusje en ik he-le-maal geweldig

  Beantwoorden
  • Ja maar jij bent ook jonger, dus dat is niet zo gek 🙂 Totally Spies keek ik later ook, maar toen was ik er eigenlijk al weer wat te oud voor waardoor ik het niet zo heel geweldig meer vond. Maar ik er wel veel te veel afleveringen van gezien!

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.