Meteen naar de inhoud

Mijn maandelijkse doelen

Al meer dan 2 jaar stel ik iedere maand één of meerdere doelen op en deel ik mijn voortgang met jullie. Dat gaat veranderen. Het voelt alsof ik doelen opstel voor mijn blog, maar er onvoldoende aan kan werken. Daarom richt ik mij voorlopig op één groot doel en pauzeer ik de maandelijkse kleinere doelen.

Vorige maand wilde ik aan mijn gezondheid werken. Maar deze week realiseerde ik mij dat het niet logisch is om daar maar één maand aan te werken. Ik ben bezig met trainen bij de fysio en ik ben net begonnen met therapie. Dat gaat veel tijd kosten. Waarom zou ik mij dan maar één maand op mijn gezondheid richten? Het ging deze maand wel beter hoor. Door het warme weer heb ik veel minder pijn en mijn energielevel lijkt ook iets beter te worden. Maar het is nog niet klaar. Er is nog veel winst te halen, zowel lichamelijk als psychisch. Daarom wil ik gaan werken aan mijn herstel.

Herstel

Het voelt alsof ik nu, op mijn 28ste opnieuw leer leven. Ik ga bij therapie eindelijk dingen verwerken die al jaren geleden gebeurt zijn. Ik ga leren voelen. Ik ga leren wie ik ben. En samen met mijn fysiotherapie bouw ik mijn spierkracht op, zodat mijn belastbaarheid omhoog gaat. Maar ik verken ook mijn grenzen. Ik leer afwegingen maken of ik een bepaalde oefening wel of niet moet doen. Ik leer de signalen van mijn lichaam te interpreteren. Dat lukt niet in een maand. En ook al ging het in mei iets beter, en komen ook nog wel maanden waarin het weer een stuk slechter gaat. Daarom wil ik dat mijn gezondheid en mijn herstel altijd een doel blijven. Niet iets wat ik er even naast doe. De focus ligt de komende tijd op dat herstel. De rest komt wel. Dat kan ik er ook naast doen zonder er echt een doel van te maken.
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

8 reacties op “Mijn maandelijkse doelen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.