Mindfulness met de 7Mind app + winactie

Al jaren roepen therapeuten dat het goed zou zijn als ik aan mindfulness zou doen. Ik vind dat moeilijk en ik vergeet het ook altijd weer na 3 dagen. Toen ik een persbericht ontving over een meditatie en mindfulnessapp op de dag dat mijn therapeut weer over mindfulness begon, besloot ik het nog één kans te geven. Ik downloadde de 7Mind app en was meteen enthousiast.

7 minuten per dag

Het idee van de 7Mind app is dat je met 7 minuten per dag je leven kunt veranderen. Er zijn veel verschillende oefeningen die allemaal ongeveer 7 minuten duren. De oefeningen zijn opgedeeld in verschillende doelen zoals geluk, gezondheid, creativiteit en leidinggeven. Er is ook een deel voor kinderen, maar die heb ik niet getest.

Mindfulness

De meditaties in de app zijn ontwikkeld in samenwerking met professor Dr. Tobias Esch. Hij is een expert op het gebied van body&mind geneeskunde aan een Duitse universiteit en hij was professor aan Harvard. De Nederlandse meditaties zijn gecreëerd met Brigitte van Baren (uit Nederland). De oefeningen zijn gemaakt volgens het principe van mindfulness. Er zijn veel onderzoeken waaruit blijkt dat het regelmatig oefenen een positief effect heeft op bijvoorbeeld stress, concentratie, slaap, gezondheid en welzijn.

De app

Je kunt de 7Mind app gratis downloaden. Er is een gratis basiscursus met 7 oefeningen. Als je ook de andere pakketten wilt gebruiken kan  je een abonnement nemen per maand of per jaar. Je kunt ook levenslange toegang kopen. Met het abonnement kan je ook oefeningen doen op het gebied van o.a. stress, geluk, relaties, dankbaarheid, slaap, angst en creativiteit. Daarnaast zijn er een aantal losstaande oefeningen die te maken hebben met bijvoorbeeld wakker worden, wachten en plankenkoorts. Ook zijn er een aantal natuurgeluiden en een aantal varianten op mediteren met een gong. Voor ieder wat wils dus!

In de app kan je instellen hoe vaak per dag je wilt mediteren. Je kunt ook herinneringen aanzetten, zodat je bijvoorbeeld iedere avond om 10 uur eraan wordt herinnerd dat je je oefening nog moet doen.

Mijn ervaring

Omdat ik vaak gespannen ben, last heb van paniekaanvallen en slecht slaap heb ik vooral de oefeningen geprobeerd die daar mee te maken hebben. Op de SOS oefening na heb ik telkens gekozen voor een cursus/pakket van meerdere oefeningen. Ik heb dus steeds een paar avonden achter elkaar een bepaald thema behandeld. Ik heb niet het idee dat ik er daardoor beter in werd, maar het is wel overzichtelijker om niet alles door elkaar te doen.

Mijn therapeut wil graag de ik mindfulness doe om meer in contact te komen met mijn lichaam. Ik hoopte zelf dat ik mijn last zou hebben van paniek en beter zou slapen. Na een aantal weken en verschillende pakketten, merk ik vooral dat ik rustiger word tijdens de oefening. Omdat ik ze vlak voor het slapen doe begin ik ontspannen aan mijn slaap. Dat is heel fijn! Verder merk ik dat ik het lastig vind om mijn gedachten uit te zetten. Ik vind het moeilijk om iets op te merken en het vervolgens niet te veranderen. Ik heb er één keer aan gedacht om tijdens een paniekaanval de SOS oefening aan te zetten. Ik heb tegelijkertijd een kalmeringstablet genomen, dus ik weet niet wat er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat de paniekaanval over ging. Maar het was wel heel fijn om wat afleiding te hebben door te luisteren naar die oefening en mij proberen te ontspannen.

In het verleden lukte het mij niet om mindfulness vol te houden, omdat ik het gewoonweg telkens vergat. Daarom heb ik nu iedere avond een herinnering aan staan. Zelfs als ik de herinnering negeer zie ik later op de avond alsnog de app in het beginscherm van mijn telefoon sta, waardoor ik eraan word herinnerd om te gaan oefenen. Dat werkt voor mij heel goed.

Winactie

Wil jij ook alle pakketten van de 7Mind app uitproberen? Dat kan! Ik mag 3 codes weggeven, waarmee je een maand gratis toegang krijgt. Wil je kans maken op een maand gratis toegang? Laat dan voor 15 maart een reactie achter (met een geldig e-mailadres) waarom jij deze app goed kunt gebruiken.

Doe jij aan mindfulness? En wil jij een maand toegang winnen?

Dit artikel betreft een samenwerking.Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

7 gedachten over “Mindfulness met de 7Mind app + winactie”

  1. Ik heb nog nooit aan mindfullness gedaan, maar ik zou het graag een keer proberen en maak graag kans op deze code voor een maand gratis toegang tot deze app. Ik ben momenteel best wel gestresst en misschien brengt dit me wat rust.

    Beantwoorden
  2. Ik zou het superfijn vinden om te proberen! Momenteel ervaar ik veel stress door een werksituatie die niet van de een op de andere dag opgelost kan worden, dus het lijkt me heerlijk om toch wat momentjes te kunnen pakken om tot mezelf te komen met deze app!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.