Meteen naar de inhoud

Nationaal theater weekend

  • door

Donderdag hoorde ik bij RTL Late Night iets over een nationaal theater weekend. Ik dacht dat het zou tegen vallen, maar ik besloot dit weekend toch het een en ander uit te zoeken. Het viel heel erg mee! Ik verwachtte dat alleen theaters in de randstad mee zouden doen, maar dat is niet zo. In heel Nederland zijn theaters waarin je 15, 16 en 17 januari voor 10 euro naar een show kan komen kijken. Helemaal leuk!

Wat is het?

Het idee is simpel. Het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds hebben de handen ineengeslagen om de Nederlandse theaterscetor een impuls te geven. De BankGiro Loterij heeft vervolgens gezorgd voor een financiële bijdrage. Door deze 3 bedrijven kan heel Nederland in het weekend van 15 januari 2016 voor 10 euro naar het theater. Veel minder dan wat je normaal voor een kaartje betaalt dus!

Wat kan ik zien?

De voorstellingen verschillen natuurlijk per theater. Het is onhaalbaar om in meer dan 35 theaters dezelfde voorstelling te spelen. Maar het aanbod is heel breed. Van cabaret tot toneel tot musical. Voor de hele familie, voor vrienden en voor partners. Voor iedereen zit er wel iets tussen. Je kunt nu al je kaartje bestellen. Je ziet dan een korte omschrijving, maar de naam wordt pas 1 januari bekend gemaakt. Als je nu je kaartje boekt dan boek je een ‘blind date’. Je kunt natuurlijk ook kiezen om pas na 1 januari een kaartje te boeken. Dan weet je tenminste waar je naar toe gaat, maar loop je wel het risico dat de kaartjes misschien al uitverkocht zijn.

Waarom gaan?

Het theater is bijzonder. Je bent een avond lang in een andere wereld. Hij is een andere ervaring dan de bioscoop. Een ervaring die ik iedereen gun. Maar helaas zijn kaartjes voor het theater vaak vrij prijzig. Zeker de grote musicals. Dus hoewel ik fan ben van het theater ga ik bijna nooit. Daarom kan ik mij goed voorstellen dat iemand die er nog nooit is geweest het niet zomaar even gaat uit proberen. Daar is dit een goede gelegenheid voor. Je betaalt net zoveel als voor een bioscoopkaartje en je krijgt er veel meer voor. Ook als je wel vaak naar het theater gaat is dit een mooie kans om eens naar een ander soort voorstelling te gaan.

Ik ga sowieso naar een show dit weekend. Ik twijfel nog of ik een blind date ga boeken, of wacht tot 1 januari.
Ben jij van plan om het theater te bezoeken in het nationaal theater weekend?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.